Színház

Pass-port Europa - Kedves Európa

előadás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Levél Európához egy életről. Egy rakás emberi életről.
Mi európaiak vagyunk. Mi nem vagyunk európaiak. Akkor is azt hittem, hogy európai vagyok, amikor még nem létezett az Unió. Micsoda az az Európa? What is this? Európa kezdete vagy a vége? BEJÁRAT VAGY KIJÁRAT? EMERGENCY EXIT?! Komoly vám- és átlépésellenőrzés a határon. A határ metafora. A határ nem metafora. A Balkán kapuja? A világ vége?
UTÓPIA. A színház pedig AKCIÓ! Kritikus akció.
Let’s go to Europe! Let's go! STOP! Baby Stop! Elveszítjük önmagunkat, elveszítenek bennünket. Europe hates me, I hate Europe! Európa nem tud rólam semmit, én sem róla. Sok mindent hiszünk egymásról, ha egyáltalán gondolunk egymásra. Elérhetetlen.Minden nap, minden éjjel gondolok rád: Dear Europe, I LOVE YOU, I LOVE YOU SO MUCH!

„A Pass-port harmadik része nem az első kettő legjobb jeleneteiből születik meg, hanem az első kettő tapasztalataira épül egy harmadik, új előadás. Az első kettő foglalkozik a multietnikus világgal, a határ két oldalán élő emberek viszonyával, a vajdasági magyarok és a magyarországiak kapcsolatával. A harmadik előadás egyrészt ehhez kötődik, másrészt próbálja színházi eszközökkel megfogalmazni az európaiságot, a határokkal való behatároltság és határ nélküliség érzését körüljárni.” (Urbán András)

Szereplők: Béres Márta, Csorba Kata, Mészáros Gábor, Mezei Kinga, Jelena Mihajlović, Mikes Imre Elek, Pletl Zoltán, Seres István Pipu, Suzana Vuković
Dramaturg: Antal Attila
Jelmeztervező: Pletl Zoltán
Díszlettervező: Sinkovics Ede
Zene: Dobó Rihárd
Zenei tanácsadó: Antal Attila

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások