Színház

Rekviem egy házért

dráma, 75 perc, 2012.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának előadása

A dráma az erdélyi magyarság közelmúltjának társadalmi, nemzeti tragédiáját mutatja be abban a zárt világban, amit egy diktatórikus hatalom teremtett.Középpontjában egy nő áll, akit a szeretett férfiak a férj és az apa kényszerű hallgatása ítél meg nem érdemelt bűntudatra. Egészen addig, míg a saját és a szerettei tiszta, hősi múltját nem sikerül feltárnia. És akkor a szeretet, a családi összetartás és a megbocsájtás mindent felülír, és meghozza a feloldozást. A katarzist.
A Ház, amelyben a főszereplő életének nagy szerelmét és tragédiáját élte meg, tulajdonképpen egy teljes világ (ha úgy tetszik Erdély) szimbóluma, ahol különböző nemzetiségű és vallási felekezetű emberek élnek együtt, összetartó közösségben. Jóban és rosszban, sírásban és kacagásban. Egészen addig, amíg az árulás, valamint a hatalom kénye-kedve le nem buldózerezi az építményt ? fizikailag és képletesen is.
A Rekviem egy meghurcolt lélek tisztító gyónása. Lázadás mindenfajta diktatúra ellen. És a mindent legyőző szeretet himnusza.

Rika: Kilyén Ilka
Apa: Kárp György
Szerző: Medgyessy Éva
Rendező: Kovács Levente
 

A(z) Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata előadása

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások