Színház

Saltimbanco

előadás, 2010.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Saltimbanco a Cirque du Soleil legrégebben futó és egyik legfőbb showja. A társulat meghatározása szerint az élet ünneplése, amelynek jelenleg futó verzióját kifejezetten a nagy arénák technikai lehetőségeit kihasználva alkottak meg.

A vihar és a szélcsend, az erő és a költészet között, a Saltimbanco egy jelképes és cirkuszi utazásra viszi nézőit egy város szívébe.

A Saltimbanco szó az olasz "saltare in banco" kifejezésből ered, amely nagyjából annyit tesz magyarul: ugrás a színpadra - a városi élményeken alapszik, az ott élő emberekről szól, a sajátosságokról és a hasonlóságokról, családokról és társaságokról, az utcák nyüzsgéséről és a felhőkarcolók magas tornyairól. Ugyanakkor a szó kifejezi az akrobatikához fűződő kapcsolatot is, hiszen a salto és a banco alapszavakból áll össze.

A Saltimbanco egy jellegzetes Cirque du Soleil show, amelyet a nagyvárosok felépítése és lakóinak sokszínűsége inspirált; határozott képi megvalósítással és karakterekkel, amelyek a nézőket egy álomvilágba repítik, egy kitalált városba, ahol a változatosság ad reményt.

A Saltimbanco eredeti premierje 1992. április 23-án volt Montreálban. 14 évnyi nagy sátras turné és 9,5 millió néző után, 2007-ben teljesen felújították, újragondolták, és egy még nagyobb méretű, akrobatikus aréna show vált belőle, olyan hang és fényhatásokkal kiegészítve, amely a sátras verzióban nem volt kivitelezhető.
Az új Saltimbanco turné az elmúlt 3 évben több mint 100 városba jutott el, de üzenete ma is legalább olyan lényeges, mint az első bemutató idején.

A(z) Papp László Budapest Sportaréna előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások