Színház

Sárkánykrónikák

irodalmi est, magyar, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Eddig senki sem kérdezte meg tőlünk, hogy mit szeretnénk, csak hercegnőket küldözgettek."

Szépirodalmi szövegek és kultúrtörténeti feldolgozások segítségével vezeti a sárkányok varázslatos-mesés világába a nézőket a Csokonai Színház irodalmi estje. Békés és félelmetes lények, varázslók elevenednek meg az ősi görög-római mondakör, Ray Bardbury, Kenneth Grahame, a Szent György- legenda, Csukás István, Michael Ende és kortárs mesejátékok sárkányjellemrajzait követve.

"A mesék nem magyaráznak, és nem oktatnak, erejük abban rejlik, hogy lassan kúsznak be a bőr alá, és belülről formálják át az emberi gondolkodást. Kiszakítanak a hétköznapokból, miközben épp a valóság más szintű megéléséhez nyújtanak kulcsokat. Ez a valóság hemzseg a furcsa teremtményektől, tündérek és boszorkányok, manók és koboldok, varázslók és sárkányok lakják a tudatalatti kamrákat.

Közülük természetesen a hatalmas és gonosz sárkányok a legveszélyesebbek, de a gyermeki ártatlanság és nyitottság megőrzésével még őket is megszelídíthetjük. Így születik az első sárkányrepülő" - írja Selmeczy Bea az előadás dramaturgja.

A(z) Csokonai Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások