Színház

SUGAR (Van, aki forrón szereti)

musical, magyar, 2012.

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Két munkanélküli muzsikus, Joe és Jerry végső lépésre szánja el magát: jelentkeznek egy női zenekarba! Ám maguk is meglepődnek, amikor női ruhába bújva felvételt nyernek. Csak akkor jönnek rá, hogy megfogták az Isten lábát, amikor felszállnak a vonatra, amellyel az együttes Floridába indul, egy hálókocsiban kell ugyanis tölteniük az éjszakákat a zenekar tucatnyi lánytagjával, akik hamar bizalmukba fogadják az új lányokat... A végső meglepetés azonban még várat magára. Kiderül ugyanis, hogy az énekesnő, Sugar Kane egy igazi bombázó, akibe mindkét nőimitátor halálosan beleszeret. Esélyük azonban vajmi kevés, ugyanis Sugar, vagyis Virág nem randizik hölgyekkel, de még csak csóró urakkal sem. Joe-nak azonban van már egy terve: lányként Sugar bizalmába férkőzik, két fellépés között viszont átöltözik és gazdag playboynak adja ki magát, aki nagyon is tudja, mit kell tennie ahhoz, hogy Virág kedvébe járjon. Jerry-nek eközben egy lelkes udvarlója akad, akit képtelen levakarni magáról.

A(z) Turay Ida Színház előadása

Bemutató időpontja:

2012. augusztus 18., Turay Ida Színház

Stáblista:

Hozzászólások

8/10
doktormacko1 2014 júl. 08. - 22:35:56 8/10
8 / 10 Kánikulában jó szorakozás volt. A Benczúr Ház kiváló helyszín és csodás a környezet. A darab sok helyzet komikumra és szellemes szövegekre épül. A szinészi teljesítmények átlagosak , természetesen van egy - két kiváló megoldás is. Mindenkinek csak ajánlani tudom , egyszer feltétlanûl érdemes megnézni . És nem kell ( és nem is szabad ) a filmmel összehasonlítani.
7/10
Johann 2013 ápr. 05. - 13:58:58 7/10
Tavaly decemberben láttam ezt az elõadást az Óbudai Kulturális Központban. Nem volt rossz, amolyan egyszer nézhetõ, könnyed, vidám, zenés darab. Vállaltan az alapjául szolgáló film népszerûségével akarja és tudja magát megnézetni. Nem túl meglepõ módon az elõadás után a nézõk közül többen azt vitatták meg fennhangon, hogy ezt vagy azt a szerepet ki játszotta a filmben, ki itt; ilyenkor óhatatlanok az összehasonlítások.
Az elõadás nagy erõssége a zene, az ének és a tánc. A Turay Ida Színház számos produkciójára jellemzõ, ami erre is: az élõzene varázsa hatalmasat dob az összképen. Ki kell emelni Mikó Istvánt, és nem csak a színészi játékát, hanem az énekes-teljesítményét is; meg kell hagyni, hallatszott, hogy messze neki van a legjobb, legképzettebb hangja.
Ezen kívül dícséret illeti az ötletes díszletbeli váltásokat, megoldásokat is. Kiválóan elevenítették meg a gyakran változó helyszínek karaktereit.
Viszont komoly kritika illeti a társulat vezetõségét és magát a befogadó kutlurális központot is amiatt, hogy nem tüntették fel: akárhogy is nézzük, ez egy korhatáros darab. Az elsõ sorban kisgyermekekkel helyet foglaló családok talán másképpen döntöttek volna az estéjükrõl ennek tudatában... Sajnáltam õket.