Színház

Szerelem a kolera idején

táncelőadás, 2022.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az Inversedance-Fodor Zoltán Társulat legújabb bemutatójában a világ egyik legszebb romantikus történetét, a Nobel-díjas író, Gabriel García Márquez legendássá vált alkotását állította táncszínpadra.

A Szerelem a kolera idején alaptörténetében egy szerelemi háromszög szálait boncolgatja, azonban sokkal többet mond ennél. Az évtizedeket átölelő mű szerteágazóan, olykor reálisan, olykor pedig bizarr szürrealitással mutatja be a szerelmet, az öregedést és általánosságban az emberi életet három főhősén keresztül.

Most, mikor épp a szemünk előtt változik a világ, talán aktuálisabb a regény újragondolása, mint bármikor, hiszen középpontjában a várakozás, a türelem, illetve emberi sorsok és kérdések állnak. Megteszünk mindent azért, amire vágyunk? Küzdünk, hogy sorsunkat ne mások irányítsák?

Boldogságunk csupán egy másik ember tükrében kap értelmet? El tudjuk fogadni az öregedést és az elmúlást? Vajon úgy éljük az életünket, ahogy valóban szeretnénk, vagy már rég beletörődtünk a megalkuvásba, mely a boldogság illúziójával vakít el?

Előadja: az Inversedance-Fodor Zoltán Társulat táncművészei és meghívott vendégei

A(z) Inversedance - Fodor Zoltán Társulata előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások