Színház

Sz'Keccskék

előadás, magyar, 2008.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

"....Jó estét! Szeretnénk Önöket egy másik világba kalauzolni, mert amit ma este látni fognak, azok rövid LžS ľ??NŠ?N?:, apró kis Ducky JRd?IJI.É$ĄŇI2J]. H??, tehát: )" !:*X¤ I)! Persze ez utóbbiak teljességgel érthetővé teszik, hogy ć7ů-?+?WvSßv÷M???<]?żę?­?ŐzxY6­i-?§ÄHÚ ! Jó szórakozást!..."

A 2008-ban nagy sikerrel bemutatkozó alkalmi formáció Magyarországon még kevéssé ismert komédiai műfajjal kísérletezik. Leginkább a Jacques Lecoq által megfogalmazott hagyományokra építő előadás a bohóc lényének lényegét igyekszik megmutatni.
A Sz'Keccskék c. előadás rövid jelenetek, szituációk - szkeccsek - egész estés történetté való összefűzése. Olyan improvizációk, melyek nem csak színpadi bakikból vagy esetlenségekből fakadnak (pedig dehogynem), hanem koncentrált jelenlétből, melyeknek témái a leghétköznapibbtól (úgymint: ártatlan gyilkolás) az abszurdig (élet az űrben) tartanak. Három színész egy színházi bohóc lehetőségeivel lép színpadra, bevonja a nézőt és az ő reakcióit felhasználva játszik tovább. Az előadás fontos elemei a zeneiség és a pantomimes alapokon nyugvó mozgás.

Mindhárom színész különböző társulatoknál és színházaknál játszott, illetve játszik jelenleg is (Pintér Béla Társulata, Szkéné Színház, Atlantis Társulat, Merlin Színház, Vígszínház, Független színpad, szombathelyi Weöres Sándor Színház). Hatodik éve dolgoznak együtt bohócként, bohócdoktorként. Mestereik többek között: Eric De Bont, Jos Houben, Lassaâd Saidi, akik Jaques Lecoq tanítványai és részben a Lecoq iskola tanárai. Ez a tény alapvetően meghatározza munkájuk műfaját és minőségét.

Az előadás kísérlet a színházi és a bohóc jelenlét ötvözésére. Támaszkodik a néző fantáziájára és lehetőséget ad a közös játékra.
Bemutató időpontja: 2008. március 28., Mozdulatművészeti Stúdió

A(z) Merlin előadása

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
hillarius 2008 ápr. 16. - 08:05:15 10/10
Rettentõ vicces elõadás, nincs is még egy ilyen Pesten.
www.szkeccskek.blog.hu