Színház

Sztárcsinálók

rock-musical, magyar, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Nero korába utazunk vissza, s elgondolkodhatunk a hatalom örökké ismétlődő játékairól, az első magyar rockmusical hangjaival.
Közreműködik: Singing Ensemble és Dancing Ensemble

Az első magyar rockopera története, mely tele van szellemes, játékos anakronizmusokkal, mai áthallásokkal, az ókori Rómában játszódik.
Az uralkodásra már alkalmatlan Claudius császárt megmérgezi felesége, az ambiciózus Agrippina, hogy helyette a fiát, Nérót ültesse a trónra. Agrippina és a fiú nevelője, Seneca azt gondolják, hogy ezt az új császárt bábként használva, a háttérből majd gond nélkül kormányozhatják a Római Birodalmat.
Néró környezetéből eltávolítanak mindenkit, akik terveik útjában állnak és elkezdik a fiatal császár átnevelését. A költői ambíciókat dédelgető Néró azonban hamarosan felülírja a hatalomra éhes páros terveit. Kicsapongó életmódot folytat és elteszi láb alól féltestvérét, Britannicust, akinek egyetlen bűne az, hogy tehetségesebb költő, mint ő.
Seneca és Agrippina megrémülnek, de Nérót már nem lehet megállítani. Ámokfutása mindent és mindenkit maga alá temet. Végül hatalmát vesztve öngyilkos lesz. (Nagy Viktor - rendező)

A(z) Szigligeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2015. január 30., Szigligeti Színház

Stáblista:

Hozzászólások