Színház

T-estem (Own Body)

táncelőadás, 2003.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Tavalyi My Kexy Angel című szólóestjéhez hasonlóan Ladjánszki Márta újabb munkáival várja az érdeklődőket december 28-án a Trafóban. A specifikusan a fizikumból és annak határaiból építkező koreográfus/táncos ezúttal három férfialkotót, koreográfust kért fel, hogy rövid jelenés erejéig gondolkozzanak testében és lelkében, megmutatva önmaguk érzékenységét, gondolkodását is. Nagy kihívás és szerencse, hogy mindhárman: Hudi László, Berger Gyula és Joe Alegado is igent mondtak felkérésére. Ladjánszki Márta a Tanzquartier Wien alkotói ösztöndíjasaként Bécsben és itthon készítette elő munkáit. Ez a hármas bemutató a Trafó idei táncelőadásainak záró estje.

"Márta az utóbbi években állandó alkotó- és előadótársammá vált, akinek köszönhetően darabjaim vizuálisan is igényesebbek lettek. Ő egy nagyszerű és sokoldalú művész, aki környezetében mindenkire inspirálóan hat. A vele való intenzív munkában önmagam újabb és újabb oldalát fedezem fel, és ezért nagyon hálás vagyok neki."
Berger Gyula

"?amikor Mártával elkezdtük a közös munkát, beigazolódott kezdeti érzésem, hogy ő egy igazi táncos, aki ritka tulajdonságokkal bír: nagyon érzékeny a mozgás kidolgozásában, képes a felmerülő problémákat gyorsan kezelni, és - ami a legfontosabb - következetes mindenben, amit csinál."
Joe Alegado

"Ladjánszki Márta, meggyőződésem szerint, az egyik legkülönösebb és legeredetibb jelensége a magyar kortárs táncnak. Testéhez való viszonya, és ezzel a koreográfiához való viszonya is, eredendően magában hordozza mindannyiunk elhagyatottságát, kiszolgáltatottságát, esendőségét és komikusságát? Ugyanakkor nőisége csak fokozza a periféria, a perifériára szorult lét jelentőségét, amelynek megtestesítője ő. A kortárs tánc Hamupipőkéje: aki csúnya, és mégis szép; aki elhagyatott, és mégis odaadó; aki kiszolgáltatott, és mégis erős; aki esendő, és mégis tiszta; aki komikus, és mégis komoly?"
Hudi László

A(z) Bakelit Multi Art Center előadása

Bemutató időpontja:

2003. december 28., Bakelit Multi Art Center

Stáblista:

Hozzászólások