Színház

Tangó

színmű, 2 felvonás, magyar, 2010.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Eugénia, a nagymama Eugéniusz bácsival és Edekkel pókerezik. Ezért a nagymamát Arthur büntetésből a ravatalra fekteti, a bácsi fejére kalitkát húz, Edeket pedig elzavarja. De Edek marad, mert titokban viszonyt folytat Arthur anyjával, Eleonórával. Arthur más, mint egykor lázadó szülei (akik a tiltás ellenére is tangóztak), ő hagyománytisztelő, és ezért úgy dönt, hogy feleségül kéri Alát. Másnap reggel megtartják az esküvőt, de nem telik el sok idő, Ala bevallja Arthurnak, hogy máris megcsalta Edekkel. A fiú meg akarja ölni a gaz csábítót, de a pisztoly Edeknél van... Felveszi a fiú zakóját, bekapcsolja a magnót, és elkezd tangózni Eugéniusz bácsival.

A Tangó Mrożek első teljes darabja, és az abszurd drámairodalom egyik legismertebb és legtöbbet játszott műve. A magyarországi bemutatója 1978-ban, a Szolnoki Szigligeti Színházban volt Paál István rendezésében; 1984-ben a Pesti Színházban pedig olyan híres színészek tolmácsolásában került színre, mint Gobbi Hilda, Páger Antal, Ruttkai Éva, Darvas Iván, Gálffi László és Eszenyi Enikő.

A(z) Miskolci Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2010. december 17., Miskolci Nemzeti Színház

Stáblista:

Hozzászólások

surviver 2011 jan. 18. - 07:35:31 Előzmény crazyforyou
szia, én 240 km-rõl járok Pestre színházba, ott is megy a darab folyamatosan.
crazyforyou 2010 dec. 23. - 12:36:52
Szívesen megnézném,kár hogy Miskolc messze van.Szirtes Gábor rendezésében eddig még nem csalódtam,ezt is biztos remekül megcsinálta.