Színház

Taníts meg kinőni az őrületünket

táncelőadás, izlandi, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Abból lesz a baj, amikor majd az öt északi nőt összezárják. Hisztéria és őrület.

Az előadás azt az érzelmileg túlfűtött kapcsolatot mutatja be, ami egymáshoz túl közel élő nők között kialakul - legyenek ők testvérek, apácák, boszorkányok, legjobb barátnők, egy szekta tagjai vagy poligám feleségek. Rivalizálás, titkolózás, pletyka, kegyetlenség, de emellett gyengédség, kötelékek, gondoskodás és feltétlen szeretet. Másfél órában egyesül tánc, élő zene és az izlandi mesemondó hagyomány, hogy létrehozzon egy elborzasztó és egyben felszabadító színházi élményt. Ijesztő lesz és borzasztó szenvedélyes.

Erna Omardottir az izlandi táncszakma központi figurája, olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Björk, a Placebo, Jan Fabre, a Ballet C de la B vagy Sidi Larbi Cherkaoui. Kiváló előadó. Vásott kölyök. Titka talán abban rejlik, hogy a semmibe veszi a társadalmilag elfogadott viselkedési mintákat, és ott hágja át, ahol tudja. Meg fog átkozni.

Koprodukció: Les Antipodes'09 / Le Quartz - Scene Nationale de Brest, La Passerelle - Scene Nationale de Saint-Brieuc, drodesera / centrale FIES, le CNDC Centre national de danse contemporaine Angers in the frame of the accueil studio / Ministere de la Culture et de la Communication

A(z) Trafó előadása

Bemutató időpontja:

2013. március 29., Trafó

Stáblista:

Hozzászólások