Színház

Terrorizmus

előadás, magyar, 2015.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A Terrorizmus fekete komédia a bennünk és hétköznapjainkban megjelenő agresszióról. A hat, egymással látszólag össze nem függő jelenet mindegyike példázata a fizikai és lelki terrorizmusnak, amely különböző szinteken, élethelyzetekben, társadalmi osztályban és életkorban jelenik meg. A hat különböző jelenet végül egy izgalmas elgondolkodtató történetté áll össze.

A különböző jelenetek helyzeteiben nincsenek nagy, értékeket és erkölcsi ítéleteket képviselő hősök, rajtuk és élethelyzeteiken egyszerre lehet nevetni és gondolkodni, mivel a szerzők a drámai színházi helyzeteket kifordítják, parodizálják, de közben véresen komolyan veszik. A jól megírt történetekben megjelenített drámai szituációkban a mindennap emberét látjuk, s rádöbbenünk, hogy akár mi is kerülhetünk ilyen helyzetekbe.

A mű szerzői, a Presznyakov fivérek a modern orosz irodalom talán legnépszerűbb, legismertebb fiatal alkotói, Csehov után a legtöbbet játszott szerzőpáros a világon. A Terrorizmus című darabjukat a 2002-es moszkvai bemutató után tucatnyi idegen nyelvre lefordították, és még abban az évben a londoni Royal Court is bemutatta. 2003-ban a Heidelbergi Stückemarkton szerzői díjjal (Autorenpreis) tüntették ki. Jelenleg is játsszák Európa számos országában, Portugáliától Romániáig, Amerikában és Ausztráliában is.

A(z) Vörösmarty Színház előadása

Bemutató időpontja:

2015. október 1., Vörösmarty Színház

Stáblista:

Hozzászólások