Színház

The Irish Dance Experience

táncelőadás, 2006.

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

"Az Irish Dance Experience egy gyors mozgásokkal teli, erőteljes, új tánc produkció, amely lázba hozza a közönséget minden előadáson"

Az ír táncnak két típusa van: az egyiket könnyű cipővel táncolják, és balett elemek vannak benne. A másikhoz nehéz cipőt használnak, amely üvegszállal van megerősítve a sarkán és a fejrészén. Ez a tánc az amerikai sztepphez hasonlít, de a test nem olyan laza.
A produkció 90 % -át nehéz cipővel táncolják, elképesztő gyorsasággal, élénk és kifinomult bokamozgással és ritmussal, amely felveszi a versenyt egy dob együttessel. Ez mindig tömegsikert arat. A lányok által előadott, könnyű cipőben táncolt táncokban begyakorlott, repülő forgásokat, kidolgozott bokacsavarásokat, elegánsan felemelt lábakat és magasra repülő ugrásokat láthatunk. Kitűnően egészítik ki a nehéz cipős táncokat.
Mindkét stílus esetében csak ritkán lehet megfigyelni a hagyományos ír táncban megszokott mozdulatlan felsőtestet. Sőt, Catherine saját szólóiban sok meglepő kar és fejmozdulatot mutat be, de soha nem teszi erőgyakorlattá az izgalmas láb és lábfejmozgásokat. Mind Catherine maga, mind a koreográfiája, mind pedig táncosai pontossága elképesztő. Néha a dobosból, hegedűsből, csellistából és ír-hárfásból álló zenekar is a színre lép, hogy a közönség és a táncosok egy kis levegőhöz jussanak. Oly módon szórakoztatják a közönséget a szép siratókkal és energikus dallamokkal, hogy nem lehet nem együtt dobolni velük a ritmust.

A The Irish Dance Experience egy fantáziával teli és eredeti show-műsor, amelyben a tánc és a zene együttese igazi műalkotássá forr össze. A nézőt elbűvölik Michel Pat Gallagher szólói, ámulatba ejti Catherine Gallagher szépsége, kecsessége és technikája és a koreográfiai stílusa. Aki csak részt vesz az előadáson meg fog lepődni a csapat izgalmas formációi, hibátlan tánca láttán , amelyet a nehéz cipős számokban a mágikus fényben produkálnak.

A(z) The Irish Dance Tornado előadása

Bemutató időpontja:

2006. július 23., The Irish Dance Tornado

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

10/10
nóribaba 2009 szept. 04. - 21:53:42 10/10 Előzmény anndika85
én a miskolcin voltam, fantasztikusan jó volt! gyönyörûszépek és ügyesek, csak kicsit hangos a kopogás :P
anndika85 2009 aug. 25. - 21:37:25
Sziasztok!
Aki már látta, kérek véleményt!
Mi barátnõmmel szeptember 11-én mennénk el Békéscsabán megnézni...
Köszönöm: Andi :)