Színház

The Story Room / Meseszoba

előadás, angol, 2006.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Mindannyian mesemondók vagyunk. Mindannyiunknak történetei vannak, olyan történetek, amelyeket el kell mesélni, még akkor is, ha nem is tudunk róluk. Amikor elolvasunk egy sort a regényből, a bennünk élő mesemondó egészíti ki a hiányzó részeket, ő festi meg a képeket. Ha egy fiatal nőt látunk, amint feltántorog a színpadra, előérzetünk rögtön megpróbálja megfejteni az okokat: tán tragédia érte, összetörték a szívét, de az is lehet, hogy megzavarodott. Ahelyett, hogy hagynánk a színházat, a színpadot megválaszolni ezeket a kérdéseket, mi azt szeretnénk, ha a néző is belépne a szobába, és velünk együtt oldaná meg a rejtélyeket, s együtt fűznénk össze az összetartozó szálakat azokból a képekből, amiket mi hozunk létre. Minden este más történet kerül terítékre - nem tudjuk, hogy az esti história hova visz bennünket, de a néző jelenlétének ereje, továbbá minden, amit magával visz, az emlékei, egy-egy tárgy, egy ruhadarab, vagy bármi, amit úgy ítél, hogy lendületet adna a színpadon munkálkodó színészeknek, mind-mind segítenek megtalálni a mesénket. A Scallabouche Budapest egyetlen alternatív brit színházi társulata. A társulat öt éve foglalkozik interaktív színházzal, ez a darab pedig új irányt jelöl improvizációs színházi kísérleteikben, amely lehetővé teszi a néző számára, hogy még mélyebbre hatoljon az előadás spontán cselekményébe.

A(z) Scallabouche előadása

Bemutató időpontja:

2006. december 7., Scallabouche

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
norton15 2009 dec. 14. - 20:01:56 10/10
Ezt mindenkinek csak ajánlani tudom. Három angol színész egy improvizatív elõadásban - sosem lesz egyetlen elõadás sem ugyanaz. Lehet, sõt kell tárgyakat vinni (pl kiskönyv, zsebóra, bármi), és egy-két angol szót leírni nekik egy lapra, amibõl majd az egész produkció elõáll.

Nálunk az elején egy picit nehezen szedték össze magukat, de aztán fergetesre sikerült.:) Jobb, mint a Beugró, itt totálisan szabadon szárnyalnak: néhány szóval (luxury, reunion), és egy-két tárggyal (az én minibibliám, hajkefe, sál, kesztyû) eljuttak egy teljesen másik világba.:D Halálosan jók voltak. Ja, és az egész angol nyelvû, viszont így is nagyon élvezetes volt azt a kb másfél órát eltölteni Alexis Lathammel, Andrew Heflerrel és Ben O'Briennel.:)

http://www.merlinszinhaz.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=96%3Athe-story-room&catid=1%3Afoldal&Itemid=1