Színház

Tortúra

pszichojáték, magyar, 2009.

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Súlyos autóbaleset éri a behavazott, néptelen coloradói országúton Paul Sheldont, a fiatal népszerű regényírót. Szerencséjére az egyik rajongója találja meg és siet a segítségére. Annie Wilkes, aki ráadásul szakképzett ápolónő, a saját házában helyezi biztonságba a mozgásképtelen írót. A középkorú nő rajong Sheldon regényhőséért, Miseryért. Az ápolásnak azonban csak nem akar vége szakadni...
Bemutató időpontja: 2009. február 7., BAKELIT

A(z) Karinthy Színház előadása

Stáblista:

Szereplők

Annie Wilkes
Paul Sheldon

Alkotók

Hozzászólások

10/10
surviver 2012 jan. 09. - 10:56:22 10/10 Előzmény ati-taxi
Mert Iványi Árpád rendezõ 2 színészt kért fel, nem is a K-ban futott a darab, azért lett néhány elõadás erejéig a produkció befogadott színháza, mert egyik szereplõ valóban ennek a színháznak a tagja.
Szóval az, hogy végre egy jó bemutató is volt ott, az a független rendezõ és a 2 színész érdeme.
ati-taxi 2010 dec. 05. - 15:25:55 Előzmény surviver
Miért írod hogy, "nem a színház érdeme"?
Nagyon is az, mert sok ember fáradozik azon a színházban hogy ilyen színvonalas elõadás jöjjön létre! Nem beszélve arról hogy, Budán az egyetlen kõszínház a Karinthy, immáron 29 éve és nagyon szereti a közönség.
Alienfox 2010 dec. 03. - 23:19:20 Előzmény surviver
Sajnálom, hogy így gondolod... Én viszonylag rendszeres látogatója vagyok a Karinthynak, és szerintem, (és még sok ezer nézõ) egyáltalán nem "gáz". nagyon jó elõadások mennek mostanában. Meg kellene nézni egy Büszkeség és balítéletet, vagy (már sajnos nem játsszák) Tanner John házasságát... Én eddig sok helyen ültem, és nem volt semmi probléma a látással... Pedig nem vagyok 2 m magas... :)
Ami az elõadást illeti, eddig kétszer láttam, (hála a Karinthynak, hiszen ha nem fogadja be, akkor nem is tudnék róla!) és nekem az egyik kedvencemmé vált. Bár ami a befogadást illeti, én úgy tudom, Balázs Andi a Karinthy Színház oszlopos tagja!

Egy szó mint száz: érdemes megnézni!
10/10
surviver 2010 nov. 29. - 13:46:08 10/10 Előzmény olik5
Nagyon jó, feszültségteremtõ, izgalmas elõadás.
Az 1. felvonás nyulfarknyi,de a másodikkal együtt átéltem a könyv és a film keltette borzongást.
A Karinthyt nem szeretem a játszott darabok és az elrendezés miatt, hiába kicsi, a fejektõl nehezen látni, ez az elõadás is befogadott produkció, tehát nem a színház érdeme, szerencsére át tudtunk ülni a 2. sorba.
olik5 2010 ápr. 22. - 14:23:42
Én tegnap este láttam. Fantasztikus volt! Balázs Andrea tökéletes Annie volt. Hihetetlen arcjátékkal, és fellépéssel. Csak csodálni tudom a tehetségét. Réti Barnabás is szuper volt, szintén kitûnõ mimikával. Igazán jó produkció, mindenkinek ajánlom. Sikerült megteremteni azt a bizonyos hangulatot, ami a filmet is áthatja. A díszlet, a hangok, a zajok, a fények... Rendkívüli. Szóval le a kalappal!
Megérdemelnének egy népszerûbb helyszínt, mert sajnos a Bakelit eléggé kiesik, és kissé 'kalandos' odajutni, illetve megérdemlik, hogy több nézõ tapsoljon nekik.

Itt vannak további adatok a mûrõl...: http://szinhaz.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=38651:tortura-uj-szereposztassal&catid=2:budapest&Itemid=17