Színház

Turandot

színházi közvetítés, 3 felvonás, 200 perc, angol, 2009.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Puccini utolsó, a szerző halála után Franco Alfano által befejezett operájának címszerepét a minszki születésű Maria Gulegina alakítja, aki az elmúlt két évtizedben a világ legrangosabb operaházaiban énekelte Verdi és Puccini operáinak főszerepeit. 1991-ben lépett először a MET színpadára, ahol azóta több mint 130 alkalommal szerepelt. Énekelt Pavarottival, Domingóval, Leo Nuccival, Renato Brusonnal és José Curával, s olyan dirigensekkel dolgozott, mint Gergijev, Mehta, Muti, Levine vagy Abbado.

A számos versenydíjjal nemzetközi porondra lépő Marina Poplavszkaja, aki ezen az előadáson Liú szerepét formálja meg, 2005-ben nyerte meg az athéni Callas-verseny nagydíját. A londoni Királyi Operaházhoz szerződött fiatal orosz énekesnőről sokak véleményét fogalmazta meg az Independent, amikor azt írta, hogy "belülre figyelése különleges, hangja tökéletesen kiegyensúlyozott a lírai spinto repertoárhoz: erős, optimálisan vibráló, végtelen sok finomításra képes. Érdemes odafigyelni: sztár születik!"

Marcello Giordan alakítja Kalafot, minden bizonnyal teret engedve erőteljes, karcsú tenorjának. Timurként láthatja viszont a közvetítés közönsége a világhírű basszbaritont, Samuel Rameyt.

A sztárok közül nem szabad kifelejteni a rendezőt, Franco Zeffirellit sem, aki zenei témájú és operafilmjeivel, prózai és operaszínpadokon alkotott produkcióival egyaránt beírta magát a zenetörténet aranykönyvébe és a filmvilág almanachjába.

A(z) Uránia Nemzeti Filmszínház előadása

Stáblista:

Hozzászólások