Színház

Túszdráma

előadás, 80 perc, 2020.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Pesti Magyar Színiakadémia előadása.

Gazdag Gyula: Túsztörténet című filmje és Végh Antal: Könyörtelenül című könyve, valamint a játszók ötletei és szövegei, illetve visszaemlékezések, interjúk, korabeli dokumentumok alapján.

1973-ban történt, Balassagyarmaton a „hírhedt” túszdráma, melyben a helyi laktanya politikai parancsnokának két fia, ellopva apjuk szolgálati fegyvereit, túszul ejtett 15 lányt a helyi lánykollégiumban. Pénzt és fegyvereket követeltek, és hogy egy repülővel vigyék őket nyugatra.

Játsszák: Az F-Blokk: Csanádi Petra, Ferenczi Dóra, Péter Polla, Porubszky Ágnes, Ruzicska Lilien, Takács Olivér, Tóth G. Gergő
Valamint a Pesti Magyar Színiakadémia I. éves hallgatói: Albert Rea, Ábrahám Kíra, Farkas Eunika, Gábor Dorka, Kőrösi Maja, Lovas Judit, Nagy Írisz Anna, Nagy Regina., Reskó Dávid.

Az F-Blokk már végzett Pesti Magyar Színiakadémista diákok társulata több generációnyi osztályból. Az F jelzi a kezdőbetűjét legtöbb darabunk alkotójának és rendezőjének nevét, és az ő tiszteletére neveztük el az újonnan alakult társulatot. Az F-Blokk 2021 őszén kezdett el ilyen formában a jelenlegi tagokkal működni.

 

Bemutató időpontja:

2020. november 10.,

Stáblista:

Hozzászólások