Színház

Újravágva

táncelőadás, magyar, 2009.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Mi lenne, ha alkalmat kapnánk arra, hogy a mai tudásunkkal és érzéseinkkel életünket, munkáinkat újrajátszhassuk, újravághassuk? Lehet, hogy amit kihagytunk értékesebb annál, amit megtettünk?

A magyar kortárs táncélet egyik legmeghatározóbb és legkülönösebb alkotója visszatér a Trafóba. Bozsik Yvette eddigi munkásságának különböző okokból, önként vagy kényszerűségből kimaradt jeleneteit idézi fel, értelmezi át és kreálja újjá. Ezekből a mozdulatmozaikokból építkezik ez az új darab.

Bozsik Yvette az Állami Balettintézetben szerzett diplomát. Táncosi pályáját, de hamarosan a klasszikustól az avantgarde irányába indult. 1984-ben Árvai György képzőművésszel megalapították a Természetes Vészek Kollektívát. Számos közösen készített, radikálisan új formavilágot teremtő munkájuk aratott nemzetközi sikert. 1992-ben Bozsik önálló alkotói útra lépett, egy év múlva leszerződött a Katona József Színházhoz és ugyanebben az évben alapított saját társulatot. Színházzal, filmmel is foglalkozik a Vak vagányok című film főszerepéért a legjobb színésznőnek járó díjat is kiérdemelte. Olyan művészekkel dolgozott együtt, mint Fischer Iván, Halász Péter vagy John Lurie. Jelenleg a Magyar táncművészeti Főiskola Koreográfusképző tanszékének vezetője.

A(z) Bozsik Yvette Társulat előadása

Bemutató időpontja:

2010. január 28., Bozsik Yvette Társulat

Stáblista:

Hozzászólások

1/10
tettingerr 2010 jan. 29. - 15:36:29 1/10
Hogy a táncosok nem tudnak beszélni,azt még eltûrjük, dehogy a társulat fele táncolni se... - A producer pedig hazudik: Bozsik Yvette NEM hízott el, NEM égett ki, NEM csak önéletrajzi darabot tud csinálni!!! /Lásd az elmúlt két évben: Turandot, Varázsfuvola(1-2), Lány, kertben, Stravinszkij: Menyegzõ!!!/ - Ez egy muszáj-darab, kényszer-kör, - tudjuk, hogy pályázati pénzt csak "új" bemutatóra adnak, ahelyett, hogy a meglévõ jók továbbjátszását támogatnák. Gyalázat, ami a színpadon folyt, de nem a társulaté, nem az alkotóké: Kulturtámogatási Rendszer-váltás köllene!!!
...és TeTT - Inger!!!