Színház

Üvegfigurák

előadás, magyar, 2017.

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Minden ember esendő, törékeny és tökéletlen. De mi ezzel nem tanulunk meg együttélni, inkább minden erőnkkel és mindenek felett elfedjük álmokkal, önbecsapással, vagy elfedi nekünk, helyettünk a média, amiben minden könnyednek, szépnek és gördülékenynek látszik az életben. Tennessee Williams műveinek fő témája az örökérvényű, ma is aktuális: a hamis vagy igaz álmokkal, vágyakkal és a gyöngeséggel terhes emberek vívódása szemben a céltudatosan törekvők elérhetetlen társadalmával.
Laura egyetlen mentsvára a sivár valóság ellen az apró, csillogó, törékeny üvegfiguráinak gyűjteménye. A külvilággal nehezen teremt kapcsolatot, ahogyan anyja, Amanda és testvére, Tom is egyre többször az emlékek, az álmok és a nyomorúságos valóság kereszttüzébe kerül. Illúziókkal teli életüket felkavarja, amikor Tom meghívja egyik munkatársát, Jimet, a gimnázium egykori sztárját, akibe Laura titkon szerelmes volt.

A(z) Radnóti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2017. december 16., Radnóti Színház

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
Lili Marleen 2018 dec. 28. - 01:29:07 10/10
Nagyon jó a darab is, a rendezés is, de a legjobbak a szereplők. Kováts Adél és Lovas Rozi különösen zseniális. Nagyon tetszett :)