Színház

Vőlegény

színmű, magyar, 2014.

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

A Vőlegényben az 1910-es évek Budapestjének csodálatosan bohém világa elvenedik meg. Szép Ernő üres zsebű, de élénk fantáziájú hősei szüntelenül egy jobb élet után vágyakoznak, és a megváltást egy előnyös házasságban látják.

A Csuszik családot a gyerekek tartják el, míg apjuk, Zsiga órák hosszat csak a kávéházban ül. Hirtelen remek lehetőség adódik, hogy a legidősebb lányt, Kornélt szerencsésen férjhez adják Fox Rudi fiatal fogorvoshoz. Az egész család izgatottan készül a háztűznézőre, még az apát is hazahívják a kávéházból! Végre megérkezik a vőlegényjelölt, aki négyszemközt közli az apával, hogy jelentős hozomány alatt nem házasodik. A családfő úgy tesz, mintha lenne ennyi pénzük, és meg is egyeznek, hogy Zsiga holnap bemutatja a vagyonról szóló igazolást. Ám másnap néhány váratlan fordulat miatt úgy tűnik, a házasság örökre meghiúsul.

A(z) Pesti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2014. március 14., Pesti Színház

Stáblista:

Szereplők

Rudi (fogász)
Kornél (Papa és Anya gyermeke)
Mariska (Papa és Anya gyermeke)
Duci (Papa és Anya gyermeke)
Zoli (Papa és Anya gyermeke)
Lala (hetedik gimnazista)
Gyengusné (mozi-zongorista)
Nusi (táncosnő a kaszinóban)
Pimpi (karmester, Nusi férje)
Sári (táncosnő a kaszinóban)
Pendzsi (kis székely szolgáló)

Alkotók

Hozzászólások

10/10
Lili Marleen 2014 máj. 24. - 00:05:12 10/10
már többször láttam és nagyon imádom! :)
1/10
janpec 2014 ápr. 30. - 11:17:52 1/10
Már az elsõ percben legszívesebben kijöttem volna. Hárman egy idétlen (ki tudja miért ferde?)"szobában" papírokat irogatnak üvöltözve, miközben egy lány kibírhatatlan éneklés mellett rúdtáncol egy fagerendán... Elviselhetetlen! Meghajlítottam a székkarfát! A felvonás további részében erõltetetten túljátszott, túlmozgásos szájbarágós hangulat, 2 db ajtó kb 50-szeri becsapkodása, semmi humor, semmi esemény, döbbent, síri csendben szunyókáló nézõk. Teljesen érdektelen az egész, a színészeket viszont sajnáltam. A második felvonásról azért írok kevesebbet, mert menekülõ egyest nyomtunk a szünet elsõ percében és egy közeli kocsmában próbáltuk megfejteni a megfejthetetlent: miért nem tud Budapesten egy darab rendesen megbukni? Úgy ahogy azt érdemli (érdemelné...)
10/10
Lili Marleen 2014 márc. 30. - 00:42:59 10/10
édes bús, kacagtató kis komédia.Jó rajta elandalodni,kifejezetten kellemes este volt.:)
A fõszereplõk Bata Éva és Varju Kálmán nagyon jók és Hegedûs D Géza is zseniális Csuszik Zsiga, imádtam! :)