Színház

We are still watching

előadás, magyar, 2016.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A We Are Still Watching című előadás szereplői maguk a nézők: a közönség minden alkalommal változik, az adott estére közösséggé válik, így minden előadás más és más. Ahogy a nézők cserélődnek, a produkció is radikálisan megváltozik minden alkalommal, amikor színre kerül.

Az előadás formáját tekintve olyan, mint egy olvasópróba: a nagyjából egy órányi együtt töltött idő a nézőket közösséggé kovácsolja, melynek tagjaként képesek önálló és közös döntéseket is meghozni, mialatt feladatuk "csupán" annyi, hogy egy számukra más által megírt szöveget olvassanak fel.

Az előadás által kreált "mini-társadalomban" mindenki lassan, de biztosan megtalálja a maga helyét. Mindenki egyes szám első személyben beszél, mindenki rosszul olvas, és mindenki érintetté válik valamiképpen, annak ellenére, hogy senki sem olvasta korábban a szöveget, és senki sem tudja, mi fog történni a következő pillanatban. A We Are Still Watching című előadásban a ?látványosság? lassan eltolódik oda, ahová a legkevésbé várnánk. Ami első látásra egy rossz színműnek tűnik, egyszer csak kihívássá válik: nézzünk mögé annak, ami megíródott. Miközben még mindig a színház és a reprezentáció tartományában ülünk, az előadás helyet ad valami "valós" történésnek.


Az előadást Ivana Müller készítette, együttműködő partnerei: Andrea Bozic (koreográfus, Amsterdam), David Weber-Krebs (rendező, Brüsszel) és Jonas Rutgeerts (dramaturg, Brüsszel)

Fény & technikai vezető: Martin Kaffarnik
Producer: I?M?Company / Chloé Schmidt & Gerco de Vroeg

A(z) MU Színház előadása

Hozzászólások