Színház

Zöld Marci, a körhintás betyár

gyermekelőadás, magyar, 2015., 0 - 14 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Zöld Marci élettörténetét vásári képmutogatók segítségével, kis és nagy bábokkal, eleven muzsikával játsszuk el.

Számos népdal és ballada őrzi Zöld Marci emlékét, a ponyvairodalom pedig országosan ismertté tette. Őkelme előszeretettel fosztogatta a postakocsikat és az uraságokat, szép szókkal, kackiás bajuszával elbűvölte a lányokat, s asszonyokat. Hírhedt és népszerű figura, az egyik leggyakrabban ábrázolt betyár irodalmunkban. (1845-ben Petőfi Sándor még drámát is írt róla, melyet azonban a Nemzeti Színház visszautasított, ezért aztán dühében tűzbe dobta.)

"Akasztófa mellett hollók károgása/ Nem volt Zöld Marcinak két országban mása"- így emlékezett róla egy későbbi versében.

A Kabóca Bábszínház utcaszínházi produkciójának központi eleme egy igazi, vásári körhinta lesz, melyet egy bizonyos Zöld Marci nevű, rovott múltú személy üzemeltet: felhőtlen és békés a hangulat, a néhai skandalumok már csak baráti borozgatások alkalmával elevenednek meg Róka Rozi közeli csárdájában. Akiről meg az a hír járja, hogy néhanap jómaga is hozzájárult az akciók sikeréhez, méghozzá tevőlegesen!

A hórihorgas betyárok kedvéért a színészek még gólyalábra is szállnak!
A kalandos betyártörténetet Rumi László, okl. bandagazda vezényletével a Kabóca Bábszínház társulatának utcaszínházi előadásában láthatja a publikum.
Kicsiknek-nagyoknak egyaránt jó szívvel ajánljuk!

A(z) Veszprémi Kabóca Bábszínház előadása

Stáblista:

Hozzászólások