Színház

Zona Segura

előadás, magyar, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

- És ez a belülről jövő furcsa hang.
- Délután elhallgattak a madarak. Még sosem tapasztaltam ekkora csöndet.
- Kis menthetetlenség, semmi kontroll, gyógyuló sérülések, és a biztonságérzet hiánya.
- Félelem, csönd és nyugalom.
- Rendkívüli állapot
- Emlékeztet az életre.

Zona Segura - egy szóló, mely a Solo Project 2009 Poznan / Art Stations Foundation keretein belül jött létre. 2009-es májusi premiere óta Poznanban, Varsóban, Pozsonyban (NU Dance Festival), Berlinben (TanzTage) és Drezdában is bemutatásra került. A John Cybis fény-direktorral való együttműködés fontos részét képzi az előadásnak, hiszen a sötétség és fény közti játék kulcsszerepet játszik az előadás megélésében, mind a közönség, mind a táncos számára.
A zene, ahogy Małgorzata eddigi munkáiban is, erős motorja a mozgásnak, energiának és érzelmeknek. A "Zona Segurát" Andy Moor (The Ex) zenéje inspirálta, ez alkalommal DJ Rupture és Kaffe Matthews közreműködésével duett formájában. Małgorzata minden egyes színpadra lépéskor új kihívások elé néz, új területeit érintve a Zónának. Új határokat lép át, visszatartva az intenzitást, meglepve önmagát és a nézőket.
Érzelmes szóló, mely őszintének, minimalistának, következetesnek, meghatónak és bátornak hat.
Pár kedves barátom véleménye:
"Egyedül a térben, ahova behívod a szép és őszinte utat. Małgorzata számára az előadás legfontosabb mozgatóereje a rendkívüli állapot, ami élvezetes életre hívássá válik."

"Az est részeként Małgorzata Haduch-al átélhettük, ahogy teste terrorgép-befogadóvá válik. A gép csak vibrál és leírhatatlan módon morog. Azt hinnénk, sosem áll le. Az előadás elején Małgorzatán fekete felső és sort van, kezei összekulcsolva, mintha másképp nem is lehetett volna, mintha bujkálnia kellene. Aztán egyszer csak fürgén kinyílt, hajlékonyan felnyomva a mellkasát. Oda-vissza. Két erő, melyek mérhetetlenül erősen küzdenek egymás ellen."
(Michael Schlagenwerth, Berliner Zeitung)

zene: Andy Moor & DJ Rupture, Kaffe Matthews

A(z) MU Színház előadása

Bemutató időpontja:

2011. szeptember 22., MU Színház

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások