Zenekar

Avatar



Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Megalakulás: 2006



Az Avatart 2006 februárjában alapította Gellér Tamás gitáros, Szepesi Richárd billentyűs és Danhauser Soma énekes. A zenekar 2006 áprilisában adta a Rocktogonban első koncertjét, komoly sikerrel, ekkor került a dobokhoz Paróczi "Chris" Krisztián, és az első komoly csapat készenállt!



A zenekar folyamatos koncertezés mellett készítette el a Forog a gép címet viselő, hét saját számot tartalmazó demót, melyet 2006 augusztusában rögzítettek házi körülmények között. Időközben a csapat próbaterme egy baleset folytán porig égett, hangszerek is teljesen tönkrementek. Ezt a korai időszakot Danhauser Soma kilépése zárta le.



A pesti klubozások után, 2007 márciusában sor került az első vidéki koncertre is, Miskolcon, a Hard együttes vendégeként, majd Dunakeszin adta első nagyobb, szabadtéri koncertjéta zenekar. Ezt különböző fesztiválkoncertek követték az ország több pontján (Miskolc, Pécs, Nagytarcsa, Gyöngyös, stb.), illetve a délvidéki Szabadkán.



2007 nyarán több tehetségkutatón is elindult a zenekar, ebből kivétel nélkül az első háromban szerepelt, vagy nyert: a pécsi Rockmaratonon a zenekar a 2008-as fesztiválra nagyszínpados fellépést nyert; a String fesztiválon, Szabadkán pedig a harmadik helyezést, illetve a legjobb gitárosnak járó díjat vihették haza. 2008 szeptemberében, Ecseren az első díjat vitték el. Az első lemezt közvetlenül megelőzően a zenekar folyamatosan koncertezett, leggtöbször valamelyik ismert rockzenekar meghívásának eleget téve vendégként - olyan együttesek előtt mint a HARD, a Kormorán, a The Rock Band, stb.



A debütáló Avatar-nagylemez 2008 karácsonya előtt jelent meg. Az album "A Szabadság felé..." címmel, 14 saját szerzeményű rocknótával, illusztris vendégekkel a december-januári Hammer World magazin hivatalos mellékleteként jelent meg először, majd kereskedelmi forgalomban is, többezres példányszámban határon innen és túl.



2009-ben az Avatar a VIII. Székelyföldi Rockmaraton egyik napján főzenekarként lépett fel a Piramis és a Pokolgép mellet Székelyudvarhelyen. Az óriási siker miatt október 23-án a székelyudvarhelyi Thunder Rock Clubban a zenekar újra nagy sikerű koncertet adott. Több vidéki koncert után (Szeged, Zsámbék, Nagybörzsöny, Aszód, Csévharaszt, Magyarhertelend, Halásztelek, Pécs, Szombathely, stb.) a zenekar új basszusgitárosa a Nemadomfel együttesből, a Villon Trióból és a Hangmester üzlet berkeiből is jól ismert Kiss Barna lett.



2010 tavasza is változást hozott a zenekar életében: az egyik alapító tag, Szepesi Richárd elfoglaltságaira hivatkozva kilépett, helyét Szebényi Dániel vette át, aki az egyik legígéretesebb billentyűs tehetség a fiatal rockzenészek között! Ugyanekkor a zenekar az Edda Művek 30 éves jubileumi turnéjának nyitózenekaraként kísérte a legendás csapatot több vidéki állomáson keresztül, majd újabb erdélyi fellépések következtek a Székelyföldi Rockmaratonon és az EMI Táborban, Gyergyószentmiklós mellett. Ezeken a koncerteken, a nyár közepén debütál Paróczi Bence basszusgitáros.



A csapat teljessé válása után az Avatar 2010 őszén megírta az új album dalait, majd 2011 kora tavaszán elkezdődtek a lemezfelvételek. Hatalmas várakozást követően a lemez "Szívünkbezárva" címmel jelent meg 2011 novemberének elején, újra a Hammer Records kiadóján keresztül, a magazin mellékleteként, és önálló lemezként a boltokban. Az internetes és írott rockmédiumok nagyon pozitívan fogadták az új lemezt.



2012. januárjától hat tagú a zenekar, a basszusgitárhoz Kaiser Szilárd érkezett, Bence gitározik Tomival együtt. 2012 év végén csatlakozott a zenekarhoz Gudics Máté, az új énekes.



Tagok:

Gudics Máté - ének, vokál, gitár

Gellér Tamás - gitárok, ének, vokál

Szebényi Dániel - billentyűs hangszerek, ének, vokál

Kaiser Szilárd - basszusgitár

Paróczi Bence - gitár, vokál

Paróczi Krisztián - dobok, ütőhangszerek



Lemezek:

A szabadság felé (2008)

Szívünkbezárva (2011)

Hozzászólások