Zenekar

Belmondo



Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Belmondo zenekart Czutor Zoltán alapította, 2005 augusztusában. A Nyers nevű (akkorra már 7 nagylemezt és számtalan turnét maga mögött tudó) legendás underground együttes megszűnése után. Az új zenekar, az alkotás és a zene iránt elkötelezett, rutinos előadókból verbuválódott.
A Belmondo első dala és klipje (Lesz, volt, van) 2006 januárjában került napvilágra és mindjárt a leggyakrabban megszólaló hazai számok egyike lett mind televízió-, mind rádiójátszás tekintetében.
Ezt követően, 2006 májusában jelent meg első nagylemezük is (Él ilyen Alien), melyhez a későbbiekben még három videoklip készült, a Mégis remél; Nyugi, megváltozom; Minden nő című dalokhoz.
2006 nyarán az épphogy felbukkanó Belmondo együttes már megkapta első VIVA Comet díj jelölését, az új zenekarok kategóriájában. Második nagylemezük (Hogy nézel rám?) 2008 nyarán jelent meg. Ennek első kislemez sikere a Rocksztár című szám, melynek klipje az eddigi egyik leglátványosabb. Az album második videoklipje, a Szájszám című dalhoz készült.


Tagok:
Czutor Zoltán - ének, gitár
Szabó László - gitár
Derecskei Zsolt - zongora
Paczári Viktor - basszusgitár
Szumper Ádám Ákos - dob


Albumok:
Él ilyen Alien (2006)
Hogy nézel rám? (2008)
Szájba rágót! (2010)
Mikor (2011)
Good, Better, Belmondo (2012)
Kooperatív (2013)


Hozzászólások