Zenekar

Ektomorf



Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Megalakulás: 1994



A magyar metalzenekarok közül minden bizonnyal az Ektomorf örvend a legnagyobb ismertségnek a világon, hiszen az eredetileg Mezőkovácsházáról származó thrash metal gárda a világ egyik legnagyobb metalkiadójánál alkot.



Sunto Dél Mulo, vagyis: Halott az Isten - énekli roma nyelven Farkas Zoltán az Ektomorf 2000-ben megjelent Kalyi Jag, vagyis Fekete Tűz című albumán. Persze ebben az esetben nem valamiféle okkult tartalmat kell keresni a sorok között, hiszen egészen más energiák fűtik a Viharsarokból származó fiatalok 1994-ben alakított zenekarának gyors és dühös thrash metalját. A keserűség és fájdalom e tüze sokszor a dalszövegekben is megjelenik, hiszen Zotya - részben saját tapasztalataiból gyökerező - dalszövegei sokszor foglalkoznak a hazai cigányság problémás helyzetével.



Az együttes agresszív hangzását a cigányzenéből vett motívumok teszik igazán különlegessé, és ez talán abban is szerepet játszott, hogy az Ektomorf - a magyar zenekarok között egyedülálló módon - egy igazi nagyágyúnak számító kiadóhoz volt képes leszerződni: a 2003 óta velük dolgozó Nuclear Blast a metalkiadók között valóságos multinak tekinthető, s így az Ektomorf mára komoly nemzetközi rajongóbázist tudhat magáénak, fellép a legnagyobb metalfesztiválokon, és a műfaj leghíresebb csapataival játszhat együtt (mint például a Fear Factory és a Kreator).



A zenekar tagjai

Farkas Zoltán - ének, gitár

Schrottner Tamás - gitár

Murvai Szabolcs - basszusgitár

Jaksa Róbert - dob



Lemezek:

Hangok (1996)

Ektomorf (1998)

Kalyi Jag (2000)

I Scream Up To The Sky (2002)

Destroy (2004)

Instinct (2005)

Outcast (2006)

Live And Raw - You Get What You Give (2006)

Outcast (2006)

What Doesn't Kill Me... (2009)

Redemption (2010)

The Acoustic (2012)

Black Flag (2012)

Hozzászólások