Zenekar

Four Bones Harsonakvartett



Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Megalakulása: 2002



A Four Bones Harsonakvartett 2002-ben alakult, Zeneakadémiát végzett tagjai igazi elkötelezettjei elegáns és különleges hangszerüknek.



A zenekar megalakulása óta számos hazai és külföldi zenei rendezvényen és fesztiválon adott nagy sikerű koncertet. Többek között rendszeresen fellépnek a Múzeumok Éjszakája programjain, több nagysikerű koncertet adtak a Sziget Fesztiválon, a Múzeumok Majálisán, a Plein Art Kortárs Művészeti Fesztiválon, a Söndörgő Fesztiválon, felléptek a Művészetek Palotájában, a Zeneakadémia Nagytermében, a Ludwig Múzeumban, a Szépművészeti Múzeumban, a Francia Intézetben. A zenekar külföldi koncertjei során eljutott már többek között Ausztriába, Angliába, Romániába, Németországba, és meghívást kapott a Nemzetközi Harsonaszövetség (ITA) által megrendezett 2006-os birminghami harsonaverseny és -fesztivál döntőjébe. A repertoár széles skálán mozog, a korai reneszánsztól egészen a 21. századi kortárs zenéig, a klasszikus melódiáktól a könnyed ritmusokon át a jazz világáig.



A zenekar sokoldalúságáról tett tanúbizonyságot, amikor 2007 júniusában olyan, több művészeti ágat felölelő produkciót mutatott be a Művészetek Palotájában, mellyel a megszokottól teljesen eltérő, új műfajt teremtettek. Mindez olyan elismert művészek közreműködésével valósult meg, mint Nagy János zeneszerző-zongorista, aki egyben a darab szerzője is (Impressziók), Palya Bea énekesnő, Karafiáth Orsolya költőnő és Kovács Tamás "Tobzi". Az előadást fotóművészek munkája tette még érdekesebbé. Az együttes az utóbbi időben jazz formációként is több jelentős koncertteremben mutatkozott be, olyan nagyszerű zenészek társaságában, mint például a kiváló hangú Gereben Zita énekesnő.



Kiemelt koncertek: 2005. Tiziano kiállítás - Szép Művészeti Múzeum-Budapest

2007. Impressziók - Művészetek Palotája

2008. Bansko Jazz Festival, Four Bones Jazz Combo - Bulgaria

2009. Kínai turné

2010. Scene Ungarn Festival - Dortmund

2011. Crossroads lemezbemutató - Trafó, Budapest

2012. Sauerland-Herbst Festival - Németország

2013. 18. Őszi Kulturális Fesztivál - Szegedi Dóm

2013. Tallinn-Tartu- Észtország

2014. Stuttgart, Basel, Libori Fesztivál-Németország, Spanyolország, Multiple Shapes-Akvárium Klub

2015. Európai koncertsorozatok



Tagok: Juhász István, Villányi László, Halász Ágoston, Gyetvai Péter



Tagok (2016):

Magyar Péter

Gáspár Olivér

Angyal János

Gyetvai Péter

Hozzászólások