Zenekar

MeszecsinkaÉrtékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

 "„… vad és rendezetlen, mint a világegyetem végét ünneplő rave party filmzenéje…kelet-európai Kate Bush vagy Cocteau Twines…The Orbra és Ozric Tentaclesre emlékeztető trance hangulat…” Songlines Magazine UK" Meszecsinka egyike a 12 legjobb magyar világzenei együttesnek a Dal+Szerző magazin külön WOMEX száma szerint. A zenekart Oláh Annamari (ének) és Biljarszki Emil (zongora, gitár) alapította 2009-ben, nevét (magyarul Holdacska) egy bolgár népdalból kölcsönözték. 2019 májusában jelent meg az új album “Állj bele a mélybe”címmel, amely folytatja a zenekartól megszokott eklektikus, ugyanakkor egységes hangképet. Hallhatunk rajta inuit torok éneket, altatót, szibériai népekre jellemző hangképzést, szerelmesdalt, telefonos próbafelvételt és az ősi rítusokra emlékeztető trance hangulatokat.


Tagok:
Oláh Annamária - ének
Biljarszki Emil - zongora, gitár
Krolikowski Dávid - dob
Somogyi Ferenc - basszusgitárHozzászólások

10/10
Nótárius 2018 nov. 05. - 12:05:21 10/10
A Meszecsinka:
Elképesztő hangi adottságú, lenyűgöző átszellemültségű, lélekmély zabolátlansággal improvizatív és hullámzóan elbűvölő énekesnő; elemi erejű, eksztatikusan magával ragadó, elementárisan ős-mély hangzású zene, ... a megérintőn lágy harmóniáktól a magába szippantó fergetegig!
Ezek csak a Meszecsinka élményét felidézni próbáló szavak, melyeknek gyenge az esélyük, hogy bármit is visszaadjanak a megfoghatatlanból.

Mondjuk erről a varázslatosan dinamikus zenei áradásról nekem sokadikra sem az kedvesen becéző szó jutna eszembe, hogy: holdacska. ;-)