Zenekar

Rutkai Bori Banda



Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Rutkai Bori énekes, képzőművész, dalszerző, szövegíró, mesekertész. Bori és a zenekar első gyereklemeze 2009-ben készült el Hébe-Hóba Banda: Vacka dalok címmel a Kossuth Rádió megbízásából a Vacka Rádió című hangjátékhoz.
2014-ben jelent meg a Sárkányjárgány című könyv és lemez, amely már Rutkai Bori Banda néven, Bori dalszövegei alapján készült. Ezzel a képzeletbeli közlekedési eszközzel járták be a zenebirodalom közeli és távoli tájait, utasaikkal bebarangolták szinte az összes földrészt, sőt még a világűrbe is kirándulást tettek, miközben a Sárkányjárgány számos gyerek és szülő "házi kedvence" lett.
A 2016 márciusában megjelent Pizsamátor című album dalai folytatják a bulizós kaland-dalok sorát. A Pizsamátorok köztünk vannak, és bármivé képesek átváltozni, hol kalózok, hol bunkerépítők, máskor porszívó szelídítők, piciklis artisták, balatoni indiánok, vagy éppen a Rizibizi Diszkóban halandzsázó maharadzsák. Ahogy átváltoznak a Pizsamátorok, úgy töltődnek fel varázslattal a hétköznapi történések, színeződnek ki a családi élet megszokott eseményei.
A táncos dalok egyik játékból a másikba repítenek, a dalszövegek humortól, nyelvi leleményességtől szikráznak, Bori saját kezűleg készített, horgolt bábjaival, kellékeivel kelti életre a mesedalokat, és ha lehetőség van rá, festményiből készült vetítés is gazdagítja az előadást, a gyerekek zenei idegenvezetőikkel kalandról kalandra vándorolnak, s közben nemcsak ők, de a szülők is önfeledten szórakoznak.

Tagok


Hozzászólások