Zenekar

Scorpions Tribute Band



Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A zenekar alapötlete a ritmusgitáros, Bornemissza Sándor műve volt, aki 1985-ben ismerkedett meg a Scorpions zenéjével. Nem volt nehéz megismerni és egy életre megszeretni a zenekar remek muzsikáját, egyedi hangzását, ami még ma, 40 évvel a Scorpions megalakulása után is képes emberek millióit megmozgatni világszerte.



Miután a magyarországi "Rudi", a 90-es évek elején Moszkvából Budapestre költözött, megismerkedett a szólógitárossal, Borsos Józseffel. Sokfajta stílusban játszottak együtt, ám a legtöbbet Scorpions nótákat gyakoroltak. Majdnem 10(!) évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a SCORPIONS TRIBUTE BAND HUNGARY elkezdje első próbáit. A cél a ritmusgitáros előtt egyértelmű volt: megalakítani az első, Magyarországon és Közép-kelet Európában egyetlen Scorpions Tribute Band-et. A zenekart, amelyik nem az éppen divatos tribute-trendet követi és beáll a sorba, hanem a zenekart, ahol 5 zenész visszavarázsolja a Scorpions "feelinget" a közönségnek, hangzásban és látványban egyaránt. Annak a többgenerációs közönségnek, amelynek a Scorpions, a minőségi rock zenén túl egy életérzést, egy életfilozófiát jelent. A zenekar megtisztelőnek tartja, hogy olyan német rock zenekar dalait adhatja elő, melynek tradicionális és hosszú múltú kapcsolata, barátsága van Magyarországgal.



A két gitároshoz 2004 januárjában csatlakozott a szólógitáros gyermekkori barátja és előző zenekarának dobosa, Szirtes Zsolt. 2004 februárjában érkezett a basszusgitáros, Baranyi Balázs és elkezdődött a felkészülés. A legnagyobb kihívást a megfelelő énekes keresése jelentette, ám szerencsére több potenciális jelölt közül választhatott a zenekar. A kiválasztott végül Schrott Péter lett, aki bár egy fiatalabb generáció képviselője, de hamar megszerette és megtanulta a zenekar repertoárját, és hamarosan elkezdődtek a koncertek. Bárhol játszott eddig a zenekar: kis pub-okban, vagy fesztiválokon, a közönség nagy érdeklődéssel fogadta a közel másfél órás produkciót. Több alkalommal zenélhettek olyan élvonalbeli zenekarok előtt, mint az Edda Művek vagy a Deák Bill Blues Band. A fellépéseket tökéletes szervezés kíséri végig, a tökéletes hangzástól a fényekig. A koncerteken a "New Generation" vagy a "Blood Too Hot" mellett megszólalnak olyan klasszikusok is, mint a "Make It Real, az "Is There Anybody There", vagy akár a "When The Smoke Is Going Down".



Az élet úgy hozta, hogy a zenekar 2005 őszén átalakuláson ment keresztül, így 2006-ban új tagokkal bővülve koncertezik tovább. A szólógitáros helyét a 21 éves Tóth Péter vette át, hozva magával a "New Generation"-re jellemző fiatalos lendületet, új energiát és szorgalmat. A dobos posztját Varga Tamás vette át.



A 2007-es koncertszezon itthon indult, ám az idei első ukrajnai koncert meghívás után a zenekarban tagcsere történt több poszton: Így lett a zenekar új énekese a kíváló hangú Baranyi László, a basszusgitáros helyét Paulheim Alfonz vette át, a szólógitárokat ezentúl Horváth Imre "kezeli".

A zenekar már ebben a felállásban turnézott idén májusban az Eddával Ukrajnában, illetve készül az alsóörsi "Harley-Davidson" motorostalákozóra, illetve további belföldi és külföldi koncertekre.



A zenekar hivatásának tekinti a Scorpions zenéjének a leghitelesebb előadását igényes színpadokon és rendezvényeken, belföldön és külföldön egyaránt. A Scorpions Tribute Band Hungary koncertjeiken szeretettel várja a Scorpions zene elkötelezettjeit.

Hozzászólások