Zenekar

Strikers



Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Megalakulás: 2002



A Strikers zenekart 2002-ben Balassa Béla, Nagy Szabolcs, Rechner Balázs, Szabó Szilárd és Tóth Gabi alapította Utópia néven, vérbeli bulizenekarként. Egyedülálló repertoárjával már az alakulás évében felhívta magára a székesfehérvári közönség figyelmét,a legnagyobb helyi bulik állandó résztvevőjévé válva. A klasszikus rock és blues alapokat sikeresen ötvözték a modernebb funky- és rock 'n' roll stíluselemekkel, egy csipetnyi beat-felhanggal: a végeredmény általában három- vagy négy órás monstre bulikban öltött testet.



2008-ban a menet közben nevét Vokálpatriótákra változtató zenekar két új taggal bővült: Gino Sargenti (ének) és Mondovics Péter (billentyűk) csatlakozott a zenekarhoz. A banda új irányt vett, még bátrabban nyúlt hozzá a feldolgozott számokhoz, innentől kezdve olyan előadók számai is megtalálhatóak a zenei repertoárban, mint a Depeche Mode, a Killers vagy a Hives. Az év végén Tóth Gabi és Rechner Balázs kiszálltak a zenekarból egyéb elfoglaltságaik miatt.



A 2009-es év koncertezéssel telt (több mint 20 koncert), illetve elkezdett körvonalazódni egy saját lemez ötlete is: a számok nagy részét Migend Viktor fehérvári stúdiójában rögzítették, jelenleg a hiányzó sávok felvétele és az utómunka zajlik. A lemezkészítéssel párhuzamosan a zenekar úgy döntött, nevét ismételten megváltoztatja: így született a Strikers.



Tagok:

Balassa Béla - basszusgitár

Gino Sargenti - ének

Mondovics Péter - billentyűs hangszerek

Nagy Szabolcs - dob

Szabó Szilárd - gitár



Lemezek:

We're all made of stars (2012)

Hozzászólások