sPORT

A Real Madrid az újrasorsolás vesztese

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyoni központjában újrasorsolták a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek párosításait.

Az eredeti sorsolást érvénytelenítették, miután súlyos hiba történt a procedúra során, meghibásodott a közreműködő szoftver, előbb az Manchester Unitedet hibásan párosították össze a Villarreallal, majd az angol csapat nem került be az Atlético Madrid lehetséges ellenfelei közé. A megismételt sorsolást 15 órakor tartották.

Az elsőhöz képest egy párosítás változatlan maradt: a címvédő és Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató Chelsea másodszor is a francia bajnok Lille-t kapta ellenfélül.

Andrej Arsavin; Fotó: Richard Juilliart - UEFA/UEFA via Getty Images

 

A sorsolás vesztese a Real Madrid lett, a Benfica helyett a Paris Saint-Germainnel játszik a királyi gárda, de valószínűleg a Liverpool sem örül, hogy a Salzburg helyett az Interrel kell megküzdenie a negyeddöntőért.

A sors fintoraként az Atlético a Manchester Uniteddal találkozik, míg a Bayernnél vélhetően örülnek, hogy nem az Atléti, hanem a Salzburg lesz az ellenfelük. Az olasz bajnokságban gyengélkedő Juventus az Európa-liga címvédőjével, a Villarreallal játszik a legjobb nyolc közé kerülésért, a Manchester City a Sportingot kapta, a másik portugál csapat, a Benfica pedig az Ajaxszal csap össze.

Gazprom Aréna - Szentpétervár; Fotó: Alexander Demianchuk\TASS via Getty Images

 

A mostani idényben az idegenben szerzett góloknak már nincs jelentősége, azaz ha a visszavágó 90 percnyi játékideje után összesítésben döntetlen az állás, akkor hosszabbítás következik.

Forrás: M4 Sport

A nyolcaddöntő párosítása:

Salzburg (osztrák) – Bayern München (német)
Sporting CP (portugál) – Manchester City (angol)
Benfica (portugál) – Ajax (holland)
Chelsea (angol) – Lille (francia)
Atlético Madrid (spanyol) – Manchester United (angol)
Villarreal (spanyol) – Juventus (olasz)
Inter (olasz) – Liverpool (angol)
Paris Saint-Germain (francia) – Real Madrid (spanyol)

A nyolcaddöntő játéknapjai
Első mérkőzések: február 15-16., 22-23.
Visszavágók: március 8-9., 15-16.