9 dolog, amiért muszáj nyáron fesztiválozni

Már nincs sok hátra a nyárból, de a keszthelyi B.my.Lake-en például még kifesztiválozhatja magát mindenki. Összefoglaltuk, mi a jó ebben az egészben, de a következő cikkünkben azt is végigvesszük, miért nem éri meg fesztiválokra járni.

1. Aki még sosem volt, és nem múlt el 30 éves, annak egyszer tényleg érdemes kipróbálnia, milyen az, amikor egyszerre több ezer, netán több tízezer ember vetkőzik ki magából.

 

Danny Howe/Unsplash

 

2. A fesztiváloknak van egy felszabadító ereje, a bejutás után megszűnnek a hétköznapi élet szabályai, ki lehet kapcsolni a problémákat, és az egyetlen feladat az, hogy az ember jól érezze magát. A pénz és a megszokott társadalmi normák nem számítanak, ezért előfordulhat, hogy hajnalban egy fa lombjában ülve tanulunk ujgurul káromkodni az új ismerősünktől.

 

Caroline Veronez/Unsplash

 

 

3. A fesztiválok általában odafigyelnek arra, hogy ehhez megteremtsék a megfelelő körülményeket, ezért különleges, szép helyszíneket választanak, ahol mindent a bulizók igényei szerint alakítanak ki és rendeznek be.

 

 

4. Az ember azt vesz fel, amit akar. Ha valakinek az a heppje, hogy cowboycsizmát hordjon fürdőruhával és tiarával, akkor azt egy valamirevaló zenei fesztiválon nyugodtan megteheti. Beszólni biztos nem fognak érte, és ha nagyon jó sikerül az összeállítás, akkor pár fotós biztosan megállítja az embert.

 

 

5. Sokszor mondják, hogy egy fesztiválra nem az előadók miatt mennek az emberek. Erre az idei, rekordlátogatottságú Sziget némileg rácáfolt,  de az is biztos, hogy bármilyen is a zene, az emberek őrülten táncolnak, amíg a lábuk bírja. Aki már megtapasztalta, milyen felemelő élmény egy nagy tömegbe olvadva felszabadultan tombolni, az biztos szívesen ismétli az élményt. Aki pedig nem, annak receptre kellene felírni.

 

 

6. Jó esetben egy fesztivál arra is lehetőséget nyújt, hogy a kedvenc előadódat élőben láthasd játszani, legyen szó stadionokat megtöltő sztárokról vagy valami egészen izgalmas rétegzenéről.

 

7. Ha nem is fesztiválon köt új, életre szóló barátságokat az ember, könnyen találkozhat olyan érdekes arcokkal, akikkel egyébként soha az életben nem hozná össze a sors. Ráadásul attól még, hogy a hétköznapi élet szabályai a fesztiválközegben nem érvényesek, itt mindenki egy nagy közösséget alkot, és ha valaki bajba kerül, biztos azonnal akad valaki, aki segít rajta.

 

Jesse Goll/Unsplash

 

8. Aki úgy érzi, hogy még nincs meg élete nagy sztorija, amit majd az unokák is szájtátva hallgatnak, és nem szeretne ezért a világ másik feléig elmenni, az egy fesztiválon is gyűjthet be hihetetlen élményeket.

 

9. Persze a dolog pillanatnyi menőségi faktoráról se feledkezzünk meg, nincs jobb téma az Instagramra és a Facebookra, mint egy vagány fesztiválfotó.

 

Spencer Imbrock/Unsplash