A magyar Adrián idén minden eddiginél nagyobb bulit tartanak

Idén 25. alkalommal rendezik meg a Körös-Toroki Napokat, ami mostanra egész komoly négyhelyszínes megafesztivállá nőtte ki magát. A helyszín a Körös-torok, ami alacsony nyári vízálláskor a legmenőbb tengerpartokéhoz hasonló homokfövennyel kényezteti a látogatókat.

Látszik, hogy a Körös-Toroki Napok szervezői mindent beleadtak, minden korosztálynak szeretnének valamit villantani, és minden eddiginél komolyabb programot hoztak össze. A homokos strand a fesztivál ideje alatt is ingyenesen látogatható, és az éjszakai bulik mellett nappali sport-, művészeti és kulturális programokkal is készülnek, ezek ráadásul szintén teljesen ingyenesek. A gyerekeket többek között óriásbuborék-show-val, homokvárépítő versennyel és pónilovaskocsis toborzóval csábítják.

 

 

A fellépők megdöbbentően széles zenei spektrumot fednek le, a hazai könnyűzenei élet nagy öregjei közül például az Edda és DJ Budai lép fel, de elhozza a 90-es éveket a Rednex, és fellép jópár aktuális magyar és külföldi tévés és Youtube-sztár is.

 

 

 



A tévés fellépéseiknek köszönhetően országosan ismert celebzenészek közül itt lesz a Sztárban sztár ötödik, 2017-es évadának nyertese, Horváth Tamás énekes-dalszerző és az AWS nevű alternatív rock zenekar, akik idén Magyarországot képviselték az Eurovíziós dalfesztiválon.

 

 



Erre az évre a nagyszínpad teljes egészében megújul, gigantikus hang,- fény, és vizuáltechnikát kap. A buli összesen négy helyszínen zajlik, a Happy Day Disco helyszín a Körös-torok legrégebbi szórakozóhelye, itt elsősorban a retro és a sláger zenét kedvelői találják meg a számításukat. Az elektro torok a house-techno helyszín, ahol az idén a lengyel származású német techno DJ, producer és lemezkiadó-tulajdonos Klaudia Gawlas játszik, aki egy ártatlan kis szőke nőnek tűnik, de kőkemény technót játszik.

 



Az aktuális nemzetközi sztárfellépő a török származású Burak Yeter nevű producer és dj,  akinek a legnagyobb slágerét, a 2016-os Tuesday-t közel 500 milliószor játszották le a Youtube-on. Az idei Exit fesztiválon a nagyszínpadon lépett fel, és olyanoknak készített remixet, mint a Depeche Mode és Beyonce.

 

 

Játszik a magyar Brains együttes, akik hangszeres drumandbasst játszanak és a műfaj olyan külföldi sztárjaival dolgoztak együtt, mint MC Dynamite és a Kosheen énekesnője. Rutinos fesztiválfellépők, akik komoly vizuállal erősítenek az utóbbi időkben, így a koncertjük mindenképp látványosnak ígérkezik.

 

 

Színpadra lép a BSW nevű hazai hiphopcsapat, akik a trap és a mumble rap most nagyon menő világsztárjait utánozzák. A Gucci című számokkal viszonylag nagyot robbantottak a Youtube-on idén februárban, most ötmillió megtekintés környékén járnak, és egyszerre szereztek maguknak sok követőt és fikázót.

 

 

A másik magyar trapes csapat, az AK26, akik szintén a műfaj nemzetközi sztárjait koppintgatják az arctetoválástól az őrülten divatos zokni-papucs viseleten át egészen a konkrét szövegekig, de néha politizálnak is kicsit. A klipjeik átlagosan milliós nézettséggel futnak a Youtube-on.

 

 

A hazai Youtube-sztárok közül a legmenőbb és legeredetibb fellépő a nyíregyházi lánypáros, Lil G és Nemazalány, akik idén májusban robbantak be a Petőfi Sándor című számukkal, majd a Malibu című számmal emelték a tétet, és pár hete jött ki a nyáriasan dancehall-os Hello, hello.