Arra biztat a Sziget, hogy állj át egy fenntarthatóbb életformára

A Sziget Fesztivál idei jelszava a Love Revolution, aminek nemcsak egymás elfogadása, de a környezet tisztelete is a része. A Nagy utcaszínház idei produkciója erre fókuszál, ahogy a nem zenei kísérőprogramok egy része is. A fesztivál egyéb programjaiból szemezgettünk, mivel idén is elképesztően bőséges a választék.

Wired Aerial Theatre

Augusztus 8-13. 23:15, Nagy utcaszínház

 

 

Az egyik leglátványosabb program a Szigeten a Nagy Utcaszínház, idén a Wired Aerial Theatre nevű társulat az ökológiai katasztrófa felé robogó Föld helyzetét dramatizálja. A brit csapat egy komplett katasztrófafilmet ad elő élőben a levegőben függeszkedve. Minden eszközt bevetnek annak érdekében, hogy valóban átérezzük a mi látszólag gondtalan életünket is fenyegető problémát, és amikor módunkban áll, tegyünk valamit a megoldásért.



Etta Ermini Dance Theatre

Augusztus 9-14. 15:00, Cirque Du Sziget

 

 

Ha egy BMX-est és egy breaktáncost látsz párbajozni vagy közösen ökörködni, az az Etta Ermini Dance Theatre lesz az Egyesült Királyságból. A bátrabbak adott esetben részei is lehetnek az akrobatikus produkciónak.



Afrique En Cirque

Augusztus 9-14. 23:30, Cirque Du Sziget

 

 

Pörgős afrikai dobok, afrikai ének, őrjöngő jazz és izmos, mindenre elszánt akrobaták Guineából. Ennél többet talán nem is kell előre tudni az Afrique En Cirque előadásáról, amiben az afrikai tradíciók és az Észak-Amerika kortárs cirkusz elemei keverednek.

 

Bilbobasso

Augusztus 9-14. 23:45, Fidelio Színház- és Táncsátor

 

 

A tüzet, a táncot és egy háztartás hétköznapi kellékeit is bevonják az előadásba a Bilbobasso táncosai ebben az előadásban, ami egy elmérgesedett párkapcsolatot mutat be.




The Yelling Kitchen Prince

Péntektől vasárnapig 18:30, Karaván Sátor

 



Egy őrült holland egy régi szintetizátort tuningolt fel működő konyhává, amiben minden zenél, így mire az előadás véget ér, valóban elkészül egy palacsinta. Hogy ehető-e, az csak a helyszínen fog kiderülni.

 

Amira Hatha Flow Jóga

Augusztus 8-14. 13:00, Cöxpön Chill Garden

 

Idén is biztos népszerűek lesznek Amira jógaszeánszai, amikre tavaly  kétszáz fő nyújtani vágyó gyűlt össze alkalmanként. Miközben a fesztiválozók a megfáradt testüket csavarják helyre a Cökxpôn Chill Gardenben, a háttérben dj-k gondoskodnak a megfelelő zenei kíséretről.



Régi filmek a Magyar Filmarchívum kincseiből

Augusztus 8-14., Cinema Hungary/TEDxBudapest Szalon

 

A Filmarchívum olyan filmklasszikusokat visz ki a Szigetre, mint Fábry Sándor Örkény-feldolgozása, az Isten hozta őrnagy úr!. A filmszatíra tulajdonképpen egy nyaralás története, Latinovits Zoltán betegszabadságra érkező zakkant őrnagyként teszi pokollá egy vidéki család életét, akik a katonaságban szolgáló gyerekük érdekében sokáig tűrnek. De a Cinema Hungary/TEDxBudapest Szalonban megnézhetjük másnaposságtól zsibbadt fejjel a legendás Habfürdő című magyar animációt a hetvenes évekből vagy Enyedi Ildikó új, Testről és lélekről című filmjét.

 

TEDx előadások

Augusztus 10-14., Cinema Hungary/TEDxBudapest Szalonban

 

A Cinema Hungary/TEDxBudapest Szalonban érdekes sorsú magyar fiatalok előadásaiból lehet inspirálódni. Ha hallottál már a Csendes óceáni szemét szigetről, akkor biztosan érdekelni fog Hankó Gergely előadása, aki a PET Kupa egyik szervezője és a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége ügyvezető igazgatója, és sokat dolgozik azon, hogy a közösség erejével szabadítsa meg a Tiszát a műanyagszeméttől. Szabó Eszter a Szívószálmentes Augusztusról és a Pálmaolaj böjtről beszél és arról, hogyan együnk úgy, hogy közben a Föld is megmaradjon.