Az aranyhalnál lehet több kívánságunk, ha a 2019-es Szigetről van szó?

A PORT.hu szerkesztőségében körbeküldött közvélemény kutatás olyan jól sikerült, hogy végül szinte mindenki kimondta féltve őrzött titkait, mi pedig most elétek tárjuk a porfelhővel övezett Nagyszínpados víziókat a jövő évi Sziget kapcsán.

Szerkesztőink egyéni zenei ízlésének köszönhetően nagyon színes lett a felhozatal, az alternatív vonaltól a nagy legendákon át a legfrissebb vagányságnak számító trap irányzatig semmi sem maradt ki a kívánságkosárból.

Reméljük, a rögtönzött gyűjteményben ti is találtok ínyetekre való zenészeket,  akikkel szívesen pörögnétek együtt a 2019-es Szigeten.

 

(Nem csak) Z generációs csemegék

A  legújabb arcok is felkeltették a kíváncsiságunkat, köztük a hiphop kistesója, az Atlantából indult trap két képviselője, a Rae Sremmurd és a bevállalós Cardi B, akit lehet, hogy jövőre nem fogunk látni, mert már idén is 6 hónapos terhesen koncertezett a Coachella nagyszínpadán.

 

Egy merészebb, de megfontolandó ötlet is felbukkant: Francia Sátor a Szigeten. Itt Zaz és a Bigflo & Oli  és az elektronikus chill zene császára, az Air is biztosan helyet kapna.

 

Természetesen a belga-ruandai származású Stromae is a listára került, nem hiába volt teltházas koncertje a 2014-es Szigeten az A38-as sátor előtt.  A rajongók a Nagyszínpad előtt szuperül elférnének jövőre.

 

Brümmögjenek a régi motorosok is!

A fesztivált bár egyre több Z generációs fiatal látogatja a világ minden tájáról - biztosítva az utánpótlást -   az évtizedes régi karszalagokat őrző fesztiválozóknak is kijárnak a nagy múltú együttesek. Így jött össze egy kemény lista többnyire régi nagy zenekarokból és előadókból:

A fiatalkorában papnak készülő, de ehelyett a The White Stripest megalapító Jack White-ot a Raconteurs és a The Dead Weather színeiben is szívesen látjuk.

 

Ha pedig a White Stripes, akkor ennek a girlpower  változatát megalkotó Julie Edwards és Lindsey Troy Deap Wally  felállását is szeretnénk kérni jövőre, akkor biztosan mi is többet fogunk mosolyogni!

 

A  Rammstein  1998-ban lépett fel először és eddig utoljára a Szigeten, tehát ideje, hogy az azóta sokat látott zenekar ismét egy hozzájuk illő show-val térjen vissza.

 

A Guns N’ Roses zúzásának a gondolata is felráz minket a nagy hőség okozta félálomból. Axl Rose, nagyon szeretnénk, ha a Nagyszínpadon köszörülnéd meg a torkod!

 

The Rolling Stones tavalyi európai turnéjából sajnos kimaradt Magyarország, ezért teljesen érthető, hogy ők is felkerültek a szerkesztőségi listára. Az 1962 óta működő zenekar egyébként 2007-ben látogatott el utoljára hozzánk.

 

Pink Floyd - Roger Waters legutoljára 2005-ben állt össze régi bandával, elmondása szerint utoljára, de bennünk még él a remény, hogy az 1973-ban napvilágot látott The Dark Side of the Moon még egyszer újjászülessen előttünk.

 

Nick Cave épp csak hazarepült a júniusi Sportarénás koncert után, máris várjuk vissza. Hát, ilyen ez a letisztult rockszakma.

Manu Chao  már sokszor megfordult Magyarországon, mégis a megunhatatlan ikonok közé tartozik, tehát őt is nagyon szeretnénk. Egy kis kedvcsináló a 2016-os Szigeten adott koncertjéről:

 

A hazai terepről is van kit becserkészni

Kollégánk a 2011-es, mínusz egyedik napon megtartott Gesztivált szeretné megismételni Geszti Péterrel és zenésztársaival.

Egy rég feloszlott formációt is választottunk, de talán nem vagyunk egyedül a vágyálommal: ha az Amorf Ördögök újra összeállna egy nosztalgiakoncert erejéig, nagyon nagy bulit tudnának csapni.

A Sebő együttest egy kollégánk már csak a sok külföldi fesztiválozó miatt is kivinné a Szigetre, ha vállalnának ilyesmit, hogy a messziről jött népek kapjanak egy felejthetetlen dózist a régió népzenéjéből.

Nem csak a zenére gondoltunk!

A Royal de Luxe óriásbábukat nagyon szívesen megnéznénk élő, 3 méteres valójukban.

Ne fogjátok vissza magatokat, ti szavazzátok meg, kikre tombolnátok jövőre Közép-Európa legnagyobb fesztiválján!

A korábbi évek szokásához híven a Sziget honlapján is össze lehet egy tízes toplistát állítani, amiben még a sorrend is nagyon fontos.

A fesztivál MyMusic oldalán megtaláljátok a kívánsággépet, amivel mindenki  egy (jól gondoljátok át a dolgot!) listát küldhet el inspirációként a szervezőknek. 

A Sziget aranyhalacskái sajnos nem tudnak biztosat ígérni, a szuper erőn túl egyéb tényezők is befolyásolhatják a fellépők névsorát, de mindent megtesznek, hogy a közönség igényeit kielégítsék.

Most pedig már 365 napnál  csak egy kicsivel kevesebbet kell aludni a következő egyhetes együttlétig!