Különleges Borfesztiválra készülnek Tolcsván!

Idén már 15. alkalommal kerül megrendezésre a nyár egyik legborosabb és (talán) legbulisabb fesztiválja, Tolcsvai Borfesztivál. Augusztus 10-én, pénteken startol, hogy aztán egészen vasárnap éjjelig a gondtalan szórakozásé, a finom borok élvezetéé és a könnyűzene varázsáé legyen a főszerep.

A közel másfél évtized alatt ezen a kis borsodi településen sikerült olyan hagyományt teremteni a fesztivállal, hogy aki volt már, az szívesen jön vissza, aki pedig eddig csak hallott róla, az a hallottak alapján semmiképpen nem szeretne kimaradni belőle. Nem véletlen, hogy a rendezvény évről évre sok látogatót vonz, amely nem csak a mesés környezetnek, hanem a családias, vidám hangulatú programoknak is köszönhető.

Tokaj-hegyalját 27 borvidéki település alkotja, Hegyalja szívében található Tolcsva község, a Zemplén ölelésében, ahol nagyszerű borok készülnek. A Tolcsvai Borfesztiválon a zenei programok három helyszínen - a kastélypark színpadán, a bormúzeum udvarán és a világörökségi pincesoron felállított színpadon - zajlanak majd.

A Tokaj-hegyaljai borvidék 25 borászatának 50 borát kóstolhatják meg a Tolcsvára látogatók, miközben változatos programkínálatban szórakozhatnak önfeledten kicsik és nagyok. A három színpad számos fellépője is biztosan sok érdeklődőt vonz majd, hiszen a rendezők kínálatukkal több korosztályt is megszólítanak, több stílust is képviselnek.

Aki csak egy napra látogatna el annak a belépő 1500-2000 Ft, de sokkal népszerűbb a három napra szóló belépő, ami 5000 Ft-ba kerül, s ebben az árban benne foglaltatik a kóstolópohár, illetve az a kóstolótömb mely annyi ingyenes kupont tartalmaz, hogy az abban található lehetőségeket csak a legelszántabbak tudják mind kihasználni a három nap alatt.

Egy biztos, aki ezen hétvégén a Borfesztivált választja, az egész családjával kellemes, szívmelengető élményekkel, s örök emlékekkel tér majd haza.