Rich Brian és Dreezy: Balaton Sound szombati ajánló

Egy indonéz 19 éves rapper a Balaton Sound egyik legforróbb sztárfellépője, aki néhány év alatt úgy befutott, hogy a legismertebb videóját 100 milliószor játszották le. Miközben a nagyszínpadon dübörög a kommersz elektronikus zene, szombaton érkezik az R’n’B-sztár Craig Daid, egy belemenős rappercsaj Chicagóból, és lesz egy kis kifinomult house is.

Nagyszínpad

 

Ezen a napon a futószalagon gyártott stadion-EDM, azaz a mainstream elektronikus tánczene éllovasai foglalják el a nagyszínpadot, így a környéken óriási tumultus és torlódások várhatók. A legnagyobb nevek az ausztrál csajpáros, a Nervo, a trombitával bohóckodó Timmy Trumpet és végül David Guetta, a világ egyik legismertebb, populáris elektronikus zenét játszó DJ-je. A francia producer nyilván erre a nyárra is készült slágerszámmal, a fesztiválra a Your Love nem túl bonyolult szövegét érdemes fejből megtanulni, és lehet majd a tömeggel együtt ugrálva énekelni.

 



Dreezy

 

Szombaton a koraesti órákban néhány aktuális hiphopos előadó teszi tiszteletét a Soundon, a sort Dreezy kezdi, akit húszévesen már a chicagói rap királynőjének nevezett a Vice Magazin. 2014-ben azzal keltett feltűnést, hogy Niki Minaj Chiraq című számából készített egy új verziót az eredetinél ütősebb szövegekkel. Nagyobb népszerűséget mégis az énekhangja hozott neki, például a Close to You című számmal, amiben T-Pain közreműködik, és a Bodyval, ami már ötven millió megtekintés felett jár a Youtube-on. A szám az első saját albumán, a No Hard Feelings-en jelent meg. Ezen van egy közös száma a trap atyjával, Gucci Mane-nel is, aki akkoriban szabadult a börtönből, és azóta reforméletmódot folytat. Női rapperként nemcsak a csillogós dolgokról ír, tavaly év végén jött ki egy közös száma egy másik nagy trap sztárral, Kodak Black-kel, a Slapben Donald Trumpnak és a rendőrségnek mennek neki fekete amerikaiként.

 

 

 



Rich Brian

 

Az indonéziai Rich Brian még csak 19 éves éves, de úgy rappel egy medence partján vádliközépig húzott fekete zokniban és egy bomba nővel az ölében, mintha ő lenne a világ császára. 11 éves korában már vicces videókat posztolgatott a twitterre, és hogy jobban megértesse magát a világgal, a Youtube-ról tanult angolul Childish Gambino, 2 Chainz, Macklemore és Tyler, The Creator klipjeiből. A Dat $tick című számával futott be két évvel ezelőtt, azóta Los Angelesben él, de már nem filmes akar lenni, hanem a zenélést akarja folytatni. Az első saját albuma idén januárban jelent meg. A komikus-ironikus vonalat tartja, csak időközben nevet kellett változtatnia, mert eleinte jó poénnak tűnt a Rich Chigga, de sokan nekimentek miatta. Több közös száma van az idén júniusban meggyilkolt XXX Tentacion nevű rapperrel, aki húszévesen egész komoly életművet hagyott maga után.

 


 

 

Craig David presents TS5

 

Idén az angol királynő születésnapján is fellépett a brit énekes-rapper, aki a könnyed, bugyinedvesítő R’n’B-s vonalat képviseli némi garage beütéssel. A 7 days című számát az is ismeri, aki amúgy sosem hallgatna magától ilyen zenét. 2000 nyarán kapta fel rá mindenki a fejét, amikor kijött a Fill Me In című száma. Ekkor még csak 19 éves volt, de már évek óta írta a számokat, dj-zett és vokálozott, de akkor hirtelen olyan rajongókat szerzett magának, mint Missy Elliot, Beyoncé és Usher. Azóta hét albumot adott ki, a legújabbat, a The Time is Now-t idén januárban. Közben akkora bulikat tartott a házában Miamiban, hogy a dj szettjei egy rendes partisorozattá nőtték ki magukat TS5 néven, a mixeit rendszeresen adja a Capital Xtra rádió, és párat a Soundcloudra is feltöltött.

 



 

Adriatique

 

A svájci Adriatique duó producerként és dj-ként is működik, és a house lépegetős-bólogatós, finomabb vonalát képviselik. Tíz éve játszanak és írnak zenét együtt, saját számaik többek között Solomun hamburgi kiadójánál jelentek meg, az ismertebbek az odalépős Rollox és Space Knights.