Színes Videó a Színes Városról

Negyedik alkalommal indult el a Színes Város Budapest Fesztivál az erzsébetvárosi Kertész utcában. Az alkotók látványos videóján megelevenedik a lehangoló tűzfal újjászületése.

A Színes Város Csoport Magyarország első tűzfal- és köztérszínesítő szervezete. A civil alapokon nyugvó projekt már a kezdetekkor mozgalommá alakult, ugyanis a köztérszínesítés legális formában ismeretlen volt hazánkban 2008 előtt, amikor útjára bocsátották az akkor még Színes Város Projektnek elnevezett kezdeményezést. Az alapgondolat Vásárhelyi Győző (Victor Vasarely) 1983-ban megjelent Színes Város koncepciójára épül, melynek lényege, hogy a művészet vonuljon ki az utcára, a közterekre, és az emberek ne csak a galériákban találkozhassanak képzőművészeti alkotásokkal.

A fesztivál idén két tűzfal átadásával indult, Vidam és HRVB Berlinből érkezett, hogy egy-egy újabb színes tűzfallal gazdagítsák Budapestet. 

Idén negyedik alkalommal került megrendezésre a Színes Város Budapest Fesztivál, amely 2017. augusztus 24 - szeptember 24. között tart. A fesztivál végére Budapest kicsit megszépül, gasztronómia és bor témában kerülnek alkotások elhanyagolt falfelületekre, kopott tűzfalakra. A felújítandó felületekre bárki küldhetett ajánlást. Idén az erzsébetvárosi Kertész utca lett a fesztivál kiindulópontja, ahol a tűzfalakra két berlini alkotó munkája került, amivel párhuzamosan Berlinbe is ellátogatott egy budapesti művész falat színesíteni.