10+1 adventi gyerekkoncert - nem csak gyerekeknek

Vasárnap meggyújthatjuk az első adventi gyertyát! Ha egy kis tánccal és zenével hangolódnátok a közelgő karácsonyra, akkor ezeket a családi koncerteket ajánljuk advent idejére!

A Hahó Együttes adventi ökobulija

Müpa - december 1., 11.00

Simogass kutyát, puszilj bogarat, ölelj fát, szedj szemetet, itt mindent lehet - a zene mindenek felett! A Hahó együttes a magyar gyerekzenekarok között egyedülálló missziót teljesít, amikor nem csak szavakkal, de énekkel, zenével, tánccal is felhívja a figyelmet arra, hogy csak egy Földünk van, amire jobban kell vigyáznunk. Különleges hangulatú koncertjeiken mindig együtt zenélnek a gyerekekkel, a gyerekeknek. És a gyerekekért, vagyis a holnap felnőttjeiért, ez alkalommal a karácsony jegyében.
Müpa Kultúr Kültér

Bíró Eszter: Az Időmanó adventje

Várkert Bazár - december 1., 17.00

A magyar gyerekzenei színtéren most először kapcsolódik össze igényes élőzenei koncert, mini-színház és különleges, 21. századi vizualitás, ami eddig még ilyen fúzióban itthon nem látott, eredeti módon kerül színpadra. Multimédiás, interaktív családi koncert és játék az idővel, élőben készített animációival és legújabb interaktív technológiával.
Advent a Várkert Bazárban

Süt a mama, süt - A Veronaki zenekar adventi koncertje

Müpa - december 3., 11.00

„A Veronaki zenéje nekem a családról szól, és azt szimbolizálja, hogy ha elültetünk egy magot és azt gondozzuk, erdő lesz belőle. Erdő, amely táplálékot, levegőt, hajlékot ad a benne élőknek. Szeretem ezt az erdőt, és szeretném, hogy egyre többen gondozzuk, egyre nagyobb legyen” - vallja Tarján Veronika énekes-meseíró, aki férjével, Mogyoró Kornél zeneszerzővel és ütőhangszeres művésszel alapította meg a Veronakit. Gyerekeknek és családoknak szóló, igényes és szerethető zenét játszanak, amelyben az egzotikus, valamint a kárpát-medencei hangszerek is fontos szerephez jutnak.
Müpa Kultúr Kültér

Mihályi Réka: Masni és Pocó ünnepel

Müpa - december 6., 11.00

Mihályi Réka Masni és Pocó nevű produkciója minőségi szórakozást kínál gyermekek és családok számára, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy 2015-ben dr. Kádár Annamária gyermekpszichológus ajánlásával jelent meg lemezük. Az előadást a szórakoztató szövegek, a zene és két bábszínész közjátéka teszi teljessé.
Müpa Kultúr Kültér

Farkasházi Réka és a Tintanyúl: Életmesék - Lemezbemutató karácsonyi koncert

MOM Kulturális Központ - december 8., 11.00

A karácsonyváró koncerten a zenekar több új dalukat is bemutatja, például új születésnap-köszöntőjüket. Felcsendül a Tintanyúl-induló és az Igazi karácsony című album kedvenc slágerei. A dalokból kiderül a mézeskalács receptje és a zenekar megszámolja, hányat kell még aludni karácsonyig.

Szalóki Ági adventi gyerekkoncertje

Uránia Nemzeti Filmszínház - december 15., 11.00

Szalóki Ági és zenésztársai immáron harmadik éve visszatérő vendégei az Uránia Filmszínháznak a karácsonyi ünnepek közeledtével. Karácsonyváró koncertjén az elhangzó dalokat a Körforgás, a Cipity Lőrinc és a Gingalló című lemezek, illetve a Téli-nyári laboda dalaiból válogatja. Ezúttal is elhangzanak majd a kedvelt énekelt versek, többek között Erdős Virág, József Attila, Szabó Anna Kyoko, Tamkó Sirató Károly, Weöres Sándor megzenésített művei, de szerepel a programban sok ismert karácsonyi gyerekdal is. Ági idén is készül majd meglepetéssel!

Rutkai Bori Banda: Kiskarácsony

Barabás Villa - december 15., 11.00

Minden reggel kinyílik egy kis ablak az adventi naptáron, a Rutkai Bori Banda kalendáriumában pedig a télről, az ünnepekről, a várakozás öröméről, a közös játékról szóló mesedalok nyílnak ki. Táncos nóták, amelyekre nemcsak a fűtött szobában lehet diszkózni, hanem a friss hóban csizma csacsacsázni, vagy jégen csúszva keringőzni. A legvidámabb, legbulisabb zenékkel és Bori színpompás horgolt bábjaival várják a táncos lábú közönséget, kicsiket és nagyobbakat egyaránt.

PomPom X-Mass Party //The Family Rave

Akvárium Klub - december 15., 16.00

Karácsonyi seggrázós buli, ahol Mikulásra és Hanukára is táncolhattok vagy csak úgy kiengedhetitek az év végi stresszt. Az eddigi két legsikeresebb PomPom DJ jön: Palotai Apu és Metha. Csúnyapulcsikra fel!

Karácsonyi Ringató

Müpa - december 18., 9.45 és 11.00

Már hagyomány, hogy a Ringatót rendszeresen látogató gyerekek és szüleik karácsonykor együtt ünnepelnek a Művészetek Palotájában. Ilyenkor megtelik az Üvegterem énekelni, játszani szerető anyukákkal, apukákkal, gyerekzsivajtól, vidám énekszótól lesz hangos az előcsarnok. Az ünnepi alkalomra a házigazda, dr. Gállné Gróh Ilona meghívja tanítványait és muzsikus barátait is.

Eszter-lánc Karácsonyi Nagykoncert

MOM Kulturális Központ - december 21., 11.00

Karácsonyi nagykoncert és az Eszter-lánc új Játszóházi rokkendroll című lemezének bemutatója új dalokkal, vendég-zenészekkel, ünnepi hangulatban.

Kaláka: Szabad-e bejönni ide betlehemmel?

MOM Kulturális Központ - december 22., 9.30 és 11.30

Mikor a betlehemesek karácsonykor házról-házra járnak, üdvözlő versük végén ezt kérdezik: Szabad-e bejönni ide betlehemmel? A Kaláka együttes karácsonyi hangversenyének kerete ez a betlehemes játék. A műsorban elhangzanak magyar és más nemzetiségű karácsonyi népdalok, régi egyházi énekek, karácsonyi versekre írott Kaláka dalok. 1987-ben jelent meg ez a lemez. Azóta járnak a Kaláka-betlehemesek adventkor "házról-házra", templomról-templomra, iskoláról-iskolára, színházról-színházra.