20 ezer általános iskolás síelhet és snowboardozhat ingyen Eplényben

A Ski43 Program Nonprofit Zrt. nevű szervezet országos programja lehetőséget ad minden magyarországi általános iskolásnak, hogy megismerje a közkedvelt téli mozgásformákat a 2020/2021-es síszezonban.

„Látunk egy 506 méteres hegyecskét, látunk befújt havacskát, a lábakon vízszintes léceket, az arcokon szemet takaró plasztikszemüveget. Ha becsukjuk a szemünket, mit látnánk még szívesen Eplény téli lankáin?

Lássunk vidám gyerekeket, mosolygó piros arcokat,

nevetésre húzódó apró szájakat, zsivajt, hangoskodást, egy szóval az életet” – mondta Virág Ferenc, a Ski43 pénzügyi igazgatója.


Az elképzelés pedig 2021. január 4-i indulással meg is valósul, a diákok ugyanis iskolai napokon hétfőtől csütörtökig, előre egyeztetett időpontokban vehetik majd igénybe a felkínált lehetőséget az eplényi Síarénában. A program lényege, hogy a téli mozgásszegény időszakban egyedi élményt nyújtva vigye szabad levegőre a diákokat, akik a téli sportok megismerése által kiterjeszthetik mozgásszeretetüket – ezzel is újabb, igen fontos lépést téve az egészséges életmód felé.

A téli mozgásformák megismerésére az eplényi Síaréna közel 3 hektáros oktatófelületén lesz lehetőség, ahol

szakképzett síoktatók és segédoktatók várják majd a gyerekeket – napi több turnusban, összesen maximum 500 diákot. A 70 perces foglalkozásokat az iskolások sítudásához igazítják,

így nem kell félnie annak, aki még sosem síelt, de nem fog unatkozni az sem, akinek van már tapasztalata. Az oktatást követően a szervezők további 70 perces szórakoztató szabadtéri játékokkal készülnek. A havas kalandhoz a Ski43 térítésmentesen biztosítja a kétórás síbérletet, az oktatást, szükség esetén a sífelszerelést, továbbá minden résztvevő számára egy-egy melegételcsomagot.


A kezdeményezés nem új keletű: korábban is kaptak már hasonló lehetőséget a Veszprém megyei általános iskolások – akkor a diákok jelképes árért cserébe juthattak sípályabelépőhöz és sífelszereléshez. Ennek az együttműködésnek a sikere inspirálta a szervezőket, hogy a kezdeményezést kiterjesszék országos szintre, teljesen ingyenes lehetőséget biztosítva. Az előregisztráció a programra november 18-án indul a www.ski43.hu oldalon, ahol az általános iskolák jelentkezését várják.


(Just Creative)