5 kulisszatitok a Dalmata utca 101 című sorozatról

Március 25-én, 18:30-kor debütál a Dalmata utca 101 a Disney Channel képernyőjén! Akartok tudni néhány bennfentes titkot? A rendező, Weigert Miklós mesél el most néhány részletet a sorozatról.

A Dalmata utca 101 sorozat egy 101-tagú szőrös család kalandjait követi. Delilah és Doug a büszke szülők, Dolly és Dylan pedig a két legidősebb kutyagyerek. A család 101 tagja mind egy fedél alatt él Camden Town-ban, Londonban.

Fedezd fel a különbségeket
Hogyan tudják a rajongók megkülönböztetni egymástól a 101 kutyát?
Minden tőlünk telhetőt megtettünk, hogy megkülönböztethetőek legyenek. Mindegyik dalmatának van valamilyen különleges ismertetőjele. Ez lehet egy pötty, egy különböző szín, másfajta nyakörv, vagy a viselkedésük, de mindegyikük arca is egy picit eltér a többiekétől.

Családi móka
A 101 dalmata közül 12 kutyust ismerhetünk meg közelebbről a sorozatban. Szörnyen sok energiát fektettünk abba, hogy megteremtsük ezeket a karaktereket. Nem csak, hogy máshogy kellett kinézniük, de teljesen máshogy kellett beszélniük is. Remélhetőleg nem lesz gond a megkülönböztetéssel.

A világ csodái
A világ minden részéről lesznek emberek a show-ban. Pont, mint amilyen London is, ami egy igazi olvasztótégely. Van például egy róka, aki ír akcentussal beszél. Dolly legjobb barátja skót, néhány dalmatának pedig amerikai akcentusa is van. Nagyon sokszínű szereposztást csináltunk, amivel olyan londoni légkört alkottunk, ahol tulajdonképpen bárkivel összefuthatsz a világ bármelyik részéről.

Vissza a gyökerekhez
Amikor először kezdtünk el dolgozni a sorozaton, a Disney film eredeti koncepcióját néztük meg. Csodás volt látni mennyi munkába kerültek a film előkészületei. Ezen kívül legalább 101-szer megnéztük a 101 kiskutya című filmet is! Az animáció stílusa nagyon hasonló a filméhez. Mind szerettük azt a stílust, szóval most mindent megtettünk azért, hogy ugyanígy folytassuk. Olyan érzést kelt, mintha kézzel rajzolták volna, pedig digitális 2D az egész.

Otthon, édes otthon
Nézzétek meg közelről a családi házat! Mindenféle találmány van, amik a kutyák életét kényelmesebbé teszik. Vannak fogkefe eszközök, pocaksimogató találmányok, és még egy kekszadagoló gép is!

Kövesd te is Dylan, Dolly és a dalmata család 99 többi tagjának vicces kalandjait hétfőtől a Disney Channel-en!