A Csimota februári újdonságai

Ebben a hónapban a gyerekkönyvkiadótól a kicsiket három könyv is várja, melyek segítségével szembenézhetnek a félelmeikkel, ezenkívül hétköznapi és igazi hősökkel is találkozhatnak.

Vibók Ildi: Zrínyi Ilona – Vagyis amit az igazi hősökről feltétlenül tudni kell

Mihez kezdhet két gyerek, ha veszélyben a világ, ráadásul a bácsikájuk is szőrén-szálán eltűnt? Kitől kérhetnek segítséget, ha a legmenőbb szuperhősök pont nem érnek rá? Lincsi és Peti helyzete már-már reménytelen, ám ekkor színre lép a történelem egyik legnagyobb hőse, maga Zrínyi Ilona. Mi pedig nemcsak azt tudjuk meg, milyen hősiesen védte Munkács várát a régmúlt időkben, de annak is tanúi lehetünk, hogyan száll szembe a gonosszal ebben a mai világban. Vibók Ildi kalandos históriáját Alács Anna szellemes rajzai keltik életre.


Akciós ár: 2392 Ft

7 éves kortól ajánlott!


Joar Tiberg: Szia, Félelem!

Rengeteg szülő keres olyan könyvet, amelynek segítségével az érzelmekről beszélgethet a gyerekeivel. Ez a képeskönyv pontosan ilyen. Egy igazi beszélgetős könyv, amivel körbejárhatjuk a félelem témakörét, és megérthetjük, hogy mindenki fél néha. A gyerekeknek pedig segít megfogalmazni és feloldani saját szorongásaikat. Mindenki fél valamitől, minden gyerek és felnőtt. Sokszor azonban azt sem tudjuk pontosan megfogalmazni, mitől szorongunk valójában.

Ez a könyv segít abban, hogy ezeket a szorongásainkat néven tudjuk nevezni, hiszen csak akkor leszünk képesek szembenézni velük. Az egyszerű képek és játékos hasonlatok megtanítanak minket arra, hogy ne féljünk félni, hiszen ennél nincs természetesebb dolog. A félelem jó is lehet, például segíthet eligazodni, hogy mit ne csináljunk. Gyűjtsétek ti is össze a félelmeiteket, rajzoljátok le, engedjétek el őket együtt!

Akciós ár: 2392 Ft
4 éves kortól ajánlott!


Nina Nordal Ronne: Szürke

Szürke köveket gyűjt a tengerparton, és büszkén mutatja kincseit a többi gyereknek. De Piros és Kék unalmasnak tartja, és tudomást sem vesz róla, Sárga pedig nevetve kikapja kezéből, és elszalad. „Bárcsak én is olyan lennék, mint ők!” – gondolja szomorúan Szürke. Szerencsére Zöld, Lila, Barna és Narancs segítenek megtalálni elvett kincseit, és keresés közben nemcsak a köveket, hanem a barátságot is megtalálják.

Akciós ár: 2392 Ft
4 éves kortól ajánlott!


(via Csimota)