A Csimota Kiadó nyári újdonságai

Rohamtempóban közeledik a nyári szünidő, ami kétségtelenül az év legmenőbb időszaka. A Csimota Kiadó még megfejeli az élményt két remek könyvvel, melyek pont alkalmasak arra, hogy tartalmas és vidám pillanatokkal töltsék meg a szünet lustább napjait is.

Majoros Nóra
Ramszesz 80 gyereke

Illusztrálta: Mészely Ilka
Megjelenés: 2022 nyár
5 éves kortól


– A mai nap tökéletesen alkalmas arra, hogy fejedelmi semmittevéssel töltsem – gondolja egy nap a dicsőséges II. Ramszesz fáraó, Ré és Ámon kegyeltje.
De a feleségei három napra nílusi napozásra indulnak, és így egyedül találja magát 80 gyerekével.

Hogyan oldja meg a hétköznapi feladatokat anélkül, hogy a gyerekek megfékezhetetlen energiái romba döntenék a palotát?

A vicces jelenetek sokaságában szülők is, gyerekek is magukra ismerhetnek.

 

 

 


Turi Lilla
A Ló

Illusztrálta: Turi Lilla
Megjelenés: 2022 nyár
5 éves kortól

Nem minden mesének ismerjük a másik oldalát... vagy a közepét... vagy a belsejét.

A trójai ló történetét azonban mindannyian hallottuk már. Tíz év sikertelen ostrom után a görögök építettek egy óriási falovat, és a belsejében elrejtették a legerősebb, harcosaikat. A lovat Trója falai elé vontatták, majd úgy tettek, mintha elhajóznának. A trójaiak behúzták a kapun a csodás győzelmi ajándéknak vélt lovat, és még aznap este ünnepséget rendeztek a régóta várt béke örömére. Míg a védők vigadtak, a ló hasából előbújtak a görög katonák, kinyitották a városkapukat a társaiknak, akik az éjszaka leple alatt visszahajóztak a parthoz. A görögök betódultak a városba, és elpusztították Tróját.

Igen ám, de a ló vajon miről mesélne nekünk?!