A legjobb családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén Farsangi forgataggal, a Rémségek kicsiny múzeumával, Családi Csopa Csodákkal, a SkyLandPark nyitóhétvégéjével és Kolompos koncerttel várnak benneteket.

Február 16., szombat

Tavaszhozó állatságok - Farsangi forgatag a Vajdahunyadvárban

Magyar Mezőgazdasági Múzeum - február 16., 10.00 - 17.00

Farsangkor felfordul a világ rendje. Ilyenkor kibújhatunk a bőrünkből és sok mindent szabad, amit máskor nem. Február 16-án, szombaton a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban Farsangi Forgatag várja az érdeklődőket! Családi programkavalkád, sok zajjal, vidámsággal. Az esemény jelszava: állati a buli! A Vajdahunyadvárból ezen napon nem hiányozhatnak a magyar néphagyomány jól ismert figurái, a gólya-, a medve- és a kecskealakoskodók, akik a nap folyamán többször is feltűnnek majd, hogy ráijesszenek a Télre.

Puskin Kuckó: Lengemesék 2. - Tél a Nádtengeren

Puskin mozi - február 16., 10.00

A Lengemesék tavaszi, és nyári kalandjai után ezúttal őszi-téli mesék várják a legkisebbeket. Ősszel hűl az idő, egyre több állat költözik melegebb vidékre, vagy kezdi meg tavaszig tartó téli álmát. A lengék kitakarítják és előkészítik téli szálláshelyüket, a szigeten álló vén fűzfa odvát. A tél beálltával pedig a Nádtenger lakóinak egy része is álomba szenderül, míg a lengék élvezik az évszak adta előnyöket és várják a tavaszi kikeletet.

Kolompos: Itt a Farsang

Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház - február 16., 11.00

Itt a farsang, áll a bál. Vízkereszttől Húshagyó keddig tart a mulatságok, bolondozások, álarcos, maskarás bálok időszaka. Farsangi szokások, játékok, táncosügyességi vetélkedők szerepelnek a műsorban.

Lépj be a LEGO univerzumba!

Allee Bevásárlóközpont - február 16-17., 10.00 - 19.00

Hétvégén az Allee-ban a LEGO Kaland 2 hőseié lesz a főszerep, akik mindkét nap várnak benneteket. A program házigazdájaként Emmet reggeltől estig fogadja a vendégeket, hogy szupi-szuper hangulatot lopjon a LEGO rajongók szívébe. Mellette találkozhattok a film többi szereplőjével is, például Csodakittyvel vagy a mindenki számára már jól ismert Batmannel.


Február 17., vasárnap

Rémségek kicsiny múzeuma

Petőfi Irodalmi Múzeum - február 17., 10.00 - 12.00

Gondoltál már arra, milyen lenne elkészíteni saját szörnyedet és utána megszelídíteni. Sokkal könnyebb és mókásabb, mint hinnéd! Más nem is kell hozzá, mint egy pompás közös mese, játékos (de milyen is lenne más?!) fantáziád, megannyi színes, tekergő-fodrozódó, csillogó papír és anyag, s már el is készítetted saját tél- vagy unaloműző bábodat.

Családi Csopa Csodák - Tudomány okostelefonnal

Csodák Palotája - február 17., 10.00 - 13.00

Mi mindenre használható egy telefon a kémia és a fizika területén? Kíváncsi vagy mire jó a készülék a netezésen, telefonáláson és játékon kívül? Kapd elő a zsebedből, használd laboratóriumi műszerként vagy készíts vele hologramokat!

Családi vasárnap

Klauzál Gábor Művelődési Központ - február 17., 10.00 - 14.00

Ezen a délelőttön a Rutkai Bori Banda Űrdöngölők Farsangja, kreatív foglalkozás és Társasjáték kavalkád vár benneteket!

Megnyílt a SkyLandPark

SkyLandPark Budapest - február 16-17., 8.30 - 21.00

A SkyLandpark Budapest trambulin- és élménypark 3500 m2-en kínál kikapcsolódást gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak és baráti társaságoknak egyaránt. A kisebbek 4 éves kortól a négyemeletes játszóvárban közel 13 féle játékot próbálhatnak ki, a család többi tagja pedig további 11 különleges trambulinos játékon tesztelheti ügyességét. Az élményparkot február 14-től vehetitek birtokba. Próbáljátok ki hétvégén, hiszen most egyet fizet kettőt kap akció van Valentin nap alkalmából. Részletek a fb oldalukon!