A legjobb családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén a Tűz éjszakájával, a Rutkai Bori Banda, az Eszter-lánc Mesezenekar és Szalóki Ági családi koncertjével, BonBon Matinéval és izgalmas Oroszlánvadászattal várnak benneteket.

Június 28., péntek

Hercegnő Csodaországban

Június 27-től a mozikban

Miközben a kastély titkos zugait fedezi fel a hét éves Barbara hercegnő, talál egy mágikus könyvet, melynek segítségével egyszer csak Csodaországban találja magát. Kalandos útja kideríti, hogy otthonában van egy tükör, melynek segítségével kapcsolatba léphet édesanyjával, aki már réges régen elhagyta a kastélyt, akkor, amikor Barbara még kisbaba volt. Miután a kis hercegnő visszatér Csodaországból egy kedves kis sárkánnyal, elhatározza, hogy megkeresi a varázstükröt.
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Tűz éjszakája

Holnemvolt Vár - június 28., 18.00

A négy őselem egyike, a tűz mindig csodálattal és kíváncsisággal töltötte el az embert. Ahogy Gárdonyi Géza írta: „A tűz örök rejtelem és jóleső melegség. Aki a tüzet nézi, annak a lelke megcsöndesül; valami édes félálom szállja meg – édes félálom: nyugodalom. A tűzben történetek vannak. Mesehangú és mesének illő színes történetek, amiknek se eleje, se vége nincsen, hanem minden rend nélkül egybefolyik egyik a másikkal.”

Június 29., szombat

Rutkai Bori Banda

Hunyadi téri Zenepavilon - június 29., 10.00

A Rutkai Bori Banda a Sárkányjárgány, a Pizsamátor és az Űrdöngölő lemezek dalaival hívja kalandra a kedves közönséget: csíkos függőágyakban ringatózhattok, Piciklin száguldozhattok, vattacukor felhők alatt kókuszfagyit ebédelhettek vagy a Balatonon vízibiciklizhettek, a strand diszkóban pedig Rizibizi nénivel és bácsival reppelhettek, aztán körtáncot járhattok a tóba pottyanó naplementében, végül a Hordozható Tábortűz fényében különleges repülő lényekkel és járgányokkal kaphattok szárnyra.

Nagy akarok lenni! - Ingyenes

Interaktív Meseszínpad - június 29., 10.30

A kiscica nagy szeretne lenni, mert nem engedi el az anyukája sehová egyedül. Az oroszlán kicsi szeretne lenni, mert vele senki sem játszik, senki sem törődik. Egy találkozásuk alkalmával az erdőben szerepet cserélnek. Ebből rengeteg mókás helyzet adódik. Az előadás végére a Zsiráf Keresőszolgálat és az anyai szeretet révén minden megnyugtatóan rendeződik, s kis hőseink is belátják, hogy a saját bőrükben jobban boldogulnak.

A csodaszarvas meséje

Városmajori Szabadtéri Színpad - június 29., 10.30

Az előadás érdekessége, hogy a jól ismert történetet egy kevéssé szokványos szemszögből mutatja be. Mindenki tudja, hogy Hunor és Magyar hogyan találkozott a Csodaszarvassal, aki elvezette őket a magyarok egyik őshazájába. Ám az már kevéssé ismert, hogy ki is volt ez a szarvas valójában, miért indult útnak, hogy eleinket magával csalogassa az akkori Szkítiába.

Mesék Éjszakája

B32 Galéria és Kultúrtér - június 29., 17.00

Legyen egy éjszaka, ami a mesékről szól! Legyen varázs, utazás, együtt hallgatás, legyen közös mese-élmény, együtt mozdulás. Legyen június utolsó szombatja a meséké! A Metamorphoses Meseterápiás Egyesület meseterapeutái mondják majd a meséket délutántól éjszakáig két helyszínen.

Június 30., vasárnap

Szülinap Aprajafalván

Budai Szabadtéri Színház - június 30., 10.00

Aprajafalva lakói Törpapa születésnapjára készülnek, de még ők sem gondolják, hogy a születésnapból rémálom lesz. Mert az örök ellenség újra felbukkan, aki ki lehet más, mind a gonosz, kopasz Hókuszpók, aki már nagyon régóta törpörköltet szeretne főzni.

Szent László lovának szent patkója - Ingyenes

Szent Margit kolostor-romok - június 30., 10.30

Tábortűz ég, szikra pattog a hűvös éjben, rege szól. Hősi idők legendái nyomán elevenednek meg a lovagkirály és vitézeinek csodálatos tettei. Szent László királyunk, „csillagok között fényességes csillag” tündöklése, Mirkó királyfi meséje és gyönyörű korabeli muzsika repít el benneteket a kalandos középkorba.

Szalóki Ági családi koncertje

Óbudai Fő tér - június 30., 11.00

15 éves a Szalóki Ági gyerekzenekar! A gyerekzenekar tizenöt év alatt négy albumot készített, mintegy 600 koncertet adott Magyarországon, több európai országban és a határontúli magyarok közösségeiben. Két gyereklemeze kapta meg az év gyerekalbuma kategóriában a Fonogram díjat.
Óbudai búcsú

BonBon Matiné: Szeder & Lóci - Dalszerző!

Újpesti Rendezvénytér - június 30., 11.00

A könnyűzene világa két fiatal énekes-gitáros dalszerző interaktív előadásában: miből szülessen a sláger? Mire van szükség egy slágerhez? Kriszti és Lóci egy interaktív, 50 perces előadás során készíti el az idei év legnagyobb slágerét a gyerekekkel közösen, amiből az is kiderül, hogy ki mindenkiből lehet dalszerző.

Oroszlánvadászat Pesten

Kálvin tér - június 30., 13.00

Pampalini, a nagy vadász Budapestre érkezik, hogy velünk együtt kalamajkákba keveredjen és levadásszon közel száz kőoroszlánt a Kálvin tértől a Lánchídig. Mialatt a kicsik a kezükbe kapott oroszlánfotók segítségével felkutatják a vadakat, a felnőttek is megismerhetik a főváros ragadozós történeteit.
A séta regisztráció köteles!

Családi nap a Múzeumban - Ingyenes

Magyar Mezőgazdasági Múzeum - június 30., 13.30

Idén is várják a családokat: kicsiket és nagyokat, gyerekeket, felnőtteket, szülőket és nagyszülőket egyaránt! Öko-játszóház a kisebbeknek, kézműves foglalkozások a nagyobbaknak, ajándék és ajándékkísérő-készítés a még nagyobbaknak.

Nyárköszöntő buli az Eszter-lánc Mesezenekarral

Vuk Játszótér - június 22., 10.30

Mesevilágba bújó koncertre hív minden gyereket és gyerek-lelkű felnőttet Kárász Eszter és zenekara. A játszótéri koncerten megelevenedik a történet a zene és persze a gyerekek segítségével. A dalok, hangok, hangszerek mind a mese szereplőivé válnak, akiknek kalandjait a gyerekek is alakíthatják ötleteikkel. Gyerekdalok és kortárs költők megzenésített versei kísérnek majd benneteket az utatokon.