A legjobb családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén A kis kedvencek titkos élete második részével, Pöttömkerttel, Bognár Szilvi koncerttel, Ikarus Találkozóval és az Avatar kiállítás záróhétvégéjével várnak benneteket.

Július 5., péntek

A kis kedvencek titkos élete 2

Július 4-től a mozikban

A 2016-os kasszasiker folytatása arról, mit művelnek kedvenceink minden nap, miután mi elmentünk munkába vagy iskolába.
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Július 6., szombat

I. Ferihegyi Ikarus Találkozó

Aeropark - július 6-7., 10.00 - 20.00

Rajongsz a repülőgépek mellett a klasszikus magyar autóbuszokért is? 2019. július 6-án és 7-én az ország kedvenc repülőmúzeumában, az Aeroparkban a helyed! Tekintsd meg kívül-belül - a nagyrészt muzeális - autóbuszokat, tégy egy kört a kedvenc típusoddal, és közben hallgasd szakértő vendégek izgalmas történeteit az Ikarusok nemzetközi karrierjéről.

Farkasbarkas és Rókakoma - Ingyenes

Interaktív Meseszínpad - július 6., 10.30

Mit tehet szegény Farkasbarkas, akit újra meg újra becsap és megtréfál egykori komája, a furfangos ravaszdi. Lehet, hogy egyszer mégis meglakol?

BA-LU EUfórikusok: A kiskakas gyémánt félkrajcárja, A béka és az ökör

Városmajori Szabadtéri Színpad - július 6., 10.30

Gyerekként már generációk hosszú sora „szívta fel begyébe” a kapzsi török szultán és a kiskakas viaskodását elbeszélő történetet. Érthető, hiszen az igazság és az elnyomottak diadaláról szóló történet nem csak témájával, hanem humorával és különleges jeleneteivel is alkalmas megragadni az ember figyelmét. A BonBon Matiné zeneszerző pályázatának, valamint Matuz Gergely briliáns tollának köszönhetően megszületett a mese méltó zenei adaptációja is, amely rengeteg humorral, idézettel igyekszik visszaadni az eredeti történet legjavát.

Július 7., vasárnap

Pöttömkert a Veronaki zenekarral - Ingyenes

Budapest Park - július 7., 9.30 - 15.00

Van egy nap, amikor gyerekzsivaj lengi be a Parkot – ilyenkor születik meg a Pöttömkert névre hallgató kis mesebirodalom, ami izgalmasabbnál izgalmasabb programokkal várja a lurkókat. Július 7-én a Veronaki ad koncertet, de ott lesz Kerekítő Manó, Mályki bohóc és a Batyu Színház is. 

A császár új ruhája

Budai Szabadtéri Színház - július 7., 10.00

Klasszikus mese arról, hogy nem a ruha teszi az embert.

Bognár Szilvia: Titoktok

Kobuci Kert - július 7., 10.30

Dalok, versek, mondókák, remek muzsika, tánc, mulatság és játék... Mi kellhet több egy vidám délelőtthöz? Megvan! Egy titkokat rejtő zsák. Szabó T. Anna, Weöres Sándor, Nemes Nagy Ágnes és más jeles költők megzenésített sorai népi dallamokkal karöltve vezetnek benneteket a titkos úton, Moldovától egy sikátorban rejlő ugróiskoláig. A titkokat rejtő batyuból ugyanis dalok kerülnek elő.

Max és Móric - Ingyenes

Szent Margit kolostor-romok - július 7., 10.30

A vidám bábjátékban a 19. századi legendás meseszereplők, a két galád rossz kölyök, Max és Móric szórakoztató kalandjai elevenednek meg.

AVATAR - Discover Pandora

Andrássy Élményközpont - július 7-ig látogatható

A James Cameron világsikerű filmje alapján készült interaktív kiállítás a maga valójában mutatja be a Na’vi-k csodavilágának lélegzetelállító környezetét. Hagyd el a 21. századot és lépj át 22. század csodálatos világába! Fedezd fel Pandorát!
A kiállítás hétfőtől vasárnapig 9:00–20:00 között van nyitva.