A legjobb családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén Strandok éjszakájával, Középkori Forgataggal, Meseszombattal, Apacuka koncerttel és a Szabihíd programjaival várnak benneteket.

Július 26., péntek

Strandok éjszakája a Dagály fürdőben

Dagály Strand - július 26., 10.00 - 19.00

2019. július 26-án izgalmas programokkal várnak benneteket a Dagály fürdőben: családi és gyerekprogramok egész nap a gyerek- és strandmedencénél. Kipróbálhatjátok a Nagy Családi Vízi Mini Discót, részt vehettek egy izgalmas nyomkereső játék kalózos változatában, lesz kvíz, arcfestés, SUP jóga bemutató és Óriás lánchíd-ügyességi játék is.

Középkori Forgatag

Miskolc, Diósgyőri vár - július 26-28., 9.00 - 19.00

Magyarország egyik legnagyobb történelmi játékának ad otthont a Diósgyőri vár és a Lovagi Tornák Tere. A XIX. Középkori Forgatagon valósághű viadalok, nagyszabású fáklyás felvonulás, számos hagyományőrző csapat bemutatója és a Diósgyőri vár népe is vár benneteket!

Július 27., szombat

Meseszombat a Holnemvolt Várban

Holnemvolt Vár - július 27., 9.30 - 19.00

2019. július 27-én, szombaton egész nap mesés programok várnak benneteket a Holnemvolt Várban. Mesemondókkal, mese előadásokkal, arcfestéssel, gólyalábasokkal és számos más izgalmas programmal készülnek a szervezők.

Szerencsének szerencséje

Városmajori Szabadtéri Színpad - július 27., 10.30

Levente királyfi elindul feleséget választani. Aranyvirágra hamar rátalál, de az apja Karc király, - ármányos varázslatokkal - meg akarja akadályozni a fiatalok házasságát. A királyfi jóbarátja és segítője a mókás ám eszes Tódor, kihallgatva a madarak beszélgetését, túljár Karc király eszén. Most azonban ő kerül bajba! Így hát Levente királyfi kalandos utat jár be, míg megtalálja Szerencsének Szerencséjét, hogy megmentse barátját.

A szegény ember gazdagsága - Ingyenes

Interaktív Meseszínpad - július 27., 10.30

Az előadás felidézi a magyar mesekincs számos elemét: három kívánság, csoda kút,erdő szelleme, rest macska, stb., melyek a nagyóvodások és kisiskolások örömére szolgál. Az idősebbek az ízes magyar nyelven íródott szövegen túl, a két történet tanulságait is kedvelhetik. A színházi élményt a felhangzó dalok, népzene-variációk és a néptáncok teszik teljessé.

Zenélő Budapest - Brass in the Five - Ingyenes

Magyar Nemzeti Múzeum, Múzeumkert - július 27., 11.00

"Zenéljünk? Mivel, hogyan? Csak úgy magunknak? Együtt? Miért ne. Zenéljünk!" A Brass in the Five segít, hogy a "komolyzene" világa mindenki számára a jókedvvel, vidámsággal kapcsolódjon össze. Előadásukban művész és közönség kapcsolatát olyan rugalmasan kezelik, hogy a szerepek sokszor felcserélődnek. Így válik művész közönséggé, a közönség művésszé.

Tücsökkerti sárga piknik

Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház - július 27., 16.00 - 19.00

Ezen a délutánon a Presto kamaraegyüttes interaktív zenei matinéjára várnak benneteket. A Nap-Hold-Csillagok muzsikái után Tücsök Kézműves Műhely, játéktér és játszóház lesz. A szervezők várnak mindenkit sárga ruhában vagy sárga kiegészítőkkel.

Inspirál Cirkusz Jam vol.3 - Gyakorlás a Szabihídon

Szabadság híd - július 27., 18.00 - 20.00

Cirkuszosok, zsonglőrök, artisták, acroyogások, cheerleaderek, hooposok, levegőakrobaták, inspirálos gyakorlók és külsősök gyakorolnak szombat délután a Szabihídon. Az esemény nem zártkörű, bárki csatlakozhat, aki szeretne közösen gyakorolni bármilyen cirkuszi zsánert. Figyelem! Oktatás nem lesz, és közös használatú dolgok sem, ha szeretnél rész venni, vigyél saját cuccot és rekvizitet!
Szabihíd 2019

Éjszaka a múzeumban Leonardoval

Central Passage - július 27., 19.00

Az izgalmas éjszakai kalandtúrán nem csak Mona Lisa festőjeként ismerhetitek meg Leonardo da Vincit, hanem egy saját idejét több száz évvel megelőző, ezerarcú tudósként is. Az éjszakai, zárás utáni kalandozáson feltárulnak a festményeinek és találmányainak rejtett titkai. Az izgalmas nyomozás során szimbólumkutatók lehettek, nem csak a rejtett jelekkel, de azok jelentésével is megismerkedhettek, miközben VR szemüvegben is kalandozhattok a reneszánsz világban.

Július 28., vasárnap

Apacuka zenekar

Szentendre, Dunaparti Művelődési Ház - július 28., 10.00

Az Apacuka zenekar interaktív, játékos, táncos koncertjein változatos stílusú, kizárólag élőben előadott dalok hallhatóak, amelyek többek között megtalálhatóak a Színes világ, a Hangfalatok és az újonnan megjelenő Családfánk című nagylemezeken. Pálfi Kriszta énekesnő versei, varázslatos hangja és személyisége kicsiket és nagyokat egyaránt elbűvöl. A dalok mondanivalója, az egyedi stílus és a magával ragadó színpadi produkció teszi különlegessé és emlékezetessé az együttest.

Az ördög három aranyhajszála - Ingyenes

Szent Margit kolostor-romok - július 28., 10.30

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy falu. A faluban élt egy favágó és a felesége, aki háromszoros mese szépségverseny győztes volt, Csodaországban. Alíznak hívták, de ez most nem az ő története. Odáig fajult a harmónia, hogy fiacskájuk született, aki tiszta anyja volt. Egy csinos asszony már csecsemő korában megjósolta, hogy el fogja venni a király lányát feleségül. Ebből lesz ám a nagy gubanc... meg az ördög arany tincses hajában!

Ricotta - bábmese a barátságról

Szabadság híd - július 28., 17.30

Egy piros pöttyös bicikli és három bőrönd. Elfér bennük az egész világ... de legalábbis egy kislány és egy egér barátságának története. Mese a világ minden kincséről, egy vadvirágos kertről és arról, miért fontos a búcsúzás.
Szabihíd 2019