A legjobb családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén Ördögkatlan Fesztivállal, Pöttömkerttel, Mineshow-val, Séta a szoptatásért rendezvénnyel és Kőszegi Ostromnapokkal várnak benneteket.

Augusztus 2., péntek

Norm, az északi 2 – A királyság kulcsai

Augusztus 1-től a mozikban

Normnak, az északi sarkvidék frissen megkoronázott királyának most meg kell mentenie New Yorkot és az otthonát. De Norm hősből hamarosan ellenséggé válik, mikor egy olyan bűnténnyel gyanúsítják meg, amit el sem követett. Most barátaival azon kell dolgoznia, hogy tisztázza a nevét...
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Augusztus 3., szombat

Mineshow Nyár 2019

Magyar Vasúttörténeti Park - augusztus 3., 10.00 - 19.00

Augusztus harmadikán nyári Mineshow! Változatos programok, látványos színpadi műsorok és az ország legnépszerűbb videósai várnak minden érdeklődőt! A nyári Mineshow-t a Vasúttörténeti Parkban rendezik meg, így nem csak gamer újdonságokra, Mineshow-s programokra és a kedvenc videósaitokra számíthattok, hanem Európa legnagyobb interaktív vasúti parkját is felfedezhetitek!

Az elvarázsolt könyv

Városmajori Szabadtéri Színpad - augusztus 3., 10.30

A darab főhőse egy rosszcsont, csibész kisfiú, aki félelemben tartja gyengébb, bátortalanabb társait, és állandó bosszúságot okoz a felnőtteknek. Egy napon azonban csodálatos dolog történik. A kisfiú egy könyvet talál az utcán, s mikor az kinyílik, két kobold jelenik meg, akikkel izgalmas és mókás kalandokba keveredik, mely kalandok végén rátalál a lelke mélyén szunnyadó jóságra és igaz barátságot köt saját fantázia világának mesés lakóival.

Malacon nyert királylány - Ingyenes

Interaktív Meseszínpad - augusztus 3., 10.30

Amikor János, a kanászlegény furulyázásba fog, malacai úgy táncolnak, hogy kacag, aki látja. Megtetszik ez a királylánynak is. Kéri Jánost, adna neki egyet. Ad is a legény jó szívvel, de nem ám pénzért...

Séta a szoptatásért

Városliget - augusztus 3., 16.00 - 19.00

Szeretettel várnak minden várandós édesanyát, apró és nagy gyermeket, kis- és nagycsaládot, édesapát, nagymamát és nagypapát, rokont hagyományos „Séta a szoptatásért” rendezvényen, amelyet ismét a La Leche Liga Magyarország Egyesület és A „Szoptatásért” Magyar Egyesület közösen rendez. A találkozó a Széchenyi fürdő földalatti megállónál lesz 15.45-16:00 óra között. Innen sétálhattok majd a Nagyrét irányába.

Augusztus 4., vasárnap

Pöttömkert a Rutkai Bori Bandával - Ingyenes

Budapest Park - augusztus 4., 9.30 - 15.00

Van egy nap, amikor gyerekzsivaj lengi be a Parkot – ilyenkor születik meg a Pöttömkert névre hallgató kis mesebirodalom, ami izgalmasabbnál izgalmasabb ingyenes programokkal várja a lurkókat. Ezen a délelőttön Kerekítő manóval, Mályki bohóccal, a Batyu Színház előadásával és a Rutkai Bori Bandával találkozhattok.

A talányfejtő lány - Ingyenes

Szent Margit kolostor-romok - augusztus 4., 10.30

Az ismert Mátyás király-meséből készült vidám zenés-táncos mesejáték régi hangszeres muzsikával.

Egész hétvégén

12. Ördögkatlan Fesztivál

Kisharsány, Palkonya, Nagyharsány, Villánykövesd, Beremend - július 30. - augusztus 3.

Van Villány környékén néhány település és csodálatos helyszín, amelyek a hazai és környéki kultúra igazi központjává válnak. A Bárka Kikötő baranyai horgonyzása az Ördögkatlan Fesztivál lassan hagyományosan a térség egyik legfontosabb kulturális eseménye. Idén Halász Judit és Szalóki Ági koncertjével, katlanműhellyel, Graffaló-klubbal, cirkuszi játszóházzal, pólószitázással, fabatka portával és jótékonysági rajzolással várják a gyerekeket.

PanyolaFeszt - Pulyasarok

Panyola - augusztus 1-3., 16.00 - 23.00

Panyoláról mindenkinek eszébe jut a szilva, kinek lekvár, kinek pálinka alakjában. Ebben a faluban szerencsére dzsungelgyümölcsösökben terem egy különleges fajta, így mind a kettőből akad. A szervezők a legkisebbeket gyermek autósmozival, fürdőzéssel, homokvárépítéssel, bábszínházzal, mesterségbemutatókkal, kovácsoló műhellyel, kézműves játszóházzal és egy 100 éves gőzgéppek várják.

Félhold és Telihold - Kőszegi Ostromnapok 2019

Kőszegi Várszínház - augusztus 2-4., 16.00 - 22.00

A kőszegiek minden év augusztusában városuk meghatározó eseményére, az 1532-es török ostromra emlékeznek. Az ostromhétvégén ellepik a várost a jelmezes törökök és a várvédő kőszegiek. Folklórprogramok, koncertek, táncház, vásár várja az időutazásra vágyókat. A rendezvény csúcspontja a híres ostrom felelevenítése és újrajátszása a Jurisics várnál.