A Manó Könyvek februári újdonságai

Hamarosan érkeznek Foxwood bájos lakói, ráadásul most először nyolc összegyűjtött történettel egy csodaszép kötetben, Szabó T. Anna fordításában! A picik Toppanccsal tarthatnak új kalandjaira, Nyúl Péterrel már kezdhetik a tojásvadászatot, és együtt örülhetnek az állatkerti sokadalomnak Menta Mártonnal, a sünnel.

Farkas Nóra új mesekönyve kicsi és nagy félelmekkel segít megbirkózni. A nagyobbak Lucy Strange legújabb regényében tarthatnak a hat nővérrel az Elveszett mocsár vidékére, és megismerhetik Minden gonoszok úrnőjének sosem hallott történetét.


Nyúl Péter világa – A nagy tojásvadászat

Itt a húsvét! A nyuszik piknikezni készülnek. Mindenki tojást kap ajándékba. Péter azonban véletlenül felborítja a kosarat. Vajon megtalálja-e az összes tojást, mielőtt elkezdődik a lakoma? Segíts Péternek a keresésben. Less be a papírfülecskék alá!

Fordította: Szabó T. Anna
Sorozat: Nyúl Péter világa
Oldalak száma: 24
Megjelenés: 2022. március 1.
Korosztály: 2+
Ár: 3490 Ft


Farkas Nóra: Nem félek! – Öt mese a bátorságról

Zozinak fáj a füle, de fél az orvosi vizsgálattól. Prücsök este nem mer elaludni a sötét szobában. Mindannyiunknak vannak kisebb-nagyobb félelmei, az egészen hétköznapiaktól kezdve az olyan nagyokig, mint egy szerettünk elvesztése vagy az, hogy többé már nem szeret, aki nagyon fontos számunkra. Mi történik azzal, aki többé már nincs köztünk? Hogyan álljunk ki magunkért? Farkas Nóra kedves meséi és a történetek végén található játékos feladatok segítenek oldani a kicsik félelmeit. A mesék két óvodás főhőse, Prücsök és Zozi Szepessy Zsófi rajzain kelnek életre.

Oldalak száma: 64
Megjelenés: 2022. február 24.
Korosztály: 3+
Ár: 2990 Ft


Sophie Schoenwald: Sokasodik az állatkert

Itt a tavasz, és az állatkertben rengeteg kölyök és fióka született. Sajnos pont a kaméleonbébinek nyoma veszett. A sünre, Menta Mártonra vár a feladat, hogy megtalálja, ami nem is olyan egyszerű, hiszen a kicsi mindenkinél jobban el tud rejtőzni. De a többi állatkölyöknek is nagy szüksége van Márton segítségére: a hangyászkislánynak nem ízlenek a hangyák, a kis fóka nem akar úszni, a flamingófióka pedig folyton felborul alvás közben. Milyen jó, hogy Márton minden problémára talál megoldást! Csak a kis kaméleont nem sikerül megtalálnia. Míg végül meglepő felfedezést tesz...

Fordította: Nánási Yvette
Oldalak száma: 24
Megjelenés: 2022. február 21.
Korosztály: 3+
Ár: 3490 Ft


Cynthia Paterson–Brian Paterson: Foxwood összes meséje

Messze-messze, mesés tájakon innen és varázslatos völgyeken túl létezik egy csodálatos hely, ahol megállt az idő. Az állatok békében és szeretetben élnek, és a legkisebbek kereszül-kasul bebarangolják a környező vidéket. Ha arra visz az utad, nyisd ki jól a szemed és a füed, így biztos meghallod, ahogy Vili, Robi, Henrik és mind a többiek a közeledben játszanak. Téged is várnak, maguk közé fogadnak, s ha elfáradtál a közös játékban, csak ülj le szépen, és kérd meg őket, meséljenek egy csodálatos mesét neked. Cynthia Paterson  történetei Brian Patterson bájos képein elevenednek meg. Foxwood meséi közel negyven éve bűvölnek el kicsiket és nagyokat egyaránt. Magyarul Szabó T. Anna fordításában most jelenik meg először mind a nyolc történet egy kötetben.

Fordította: Szabó T. Anna
Oldalak száma: 256
Megjelenés: 2022. február 22.
Korosztály: 4+
Ár: 7490 Ft


Pippa Funnell: Tilly lovas történetei 17. – Szepi – Kalandos szafari

Tilly egy nyereménynek köszönhetően a fagyos Nagy-Britanniából a forró és távoli Dél-Afrikába utazhat, hogy Brookkal és az édesanyjával egy lovas szafarin vegyen részt. A kis csapat már az első napon olyan kalandba keveredik egy zebracsikónak köszönhetően, amilyenről még csak nem is álmodtak, Tilly pedig újra használhatja különleges képességét, mely nemcsak a lovaknál, hanem a zebráknál is működik.

Fordította: Cséplő Noémi
Sorozat: Tilly lovas történetei
Oldalak száma: 112
Megjelenés: 2022. február 7.
Korosztály: 7+
Ár: 1290 Ft


Lucy Strange: A nővérek átka

Küzdelmes az élet Willa, Grace, Freya és három húguk számára. A hat, anya nélkül maradt lány egy tanyán él és dolgozik rettegett apjuk és egy átok árnyékában. Mikor megérkezik a vidékre a titokzatos Telihold vásár, a legidősebb lány, Grace végre egy kis vidámságot csempészhet az életébe, ám másnap, mikor a mutatványosok tovább vándorolnak, neki is nyoma vész. Willa utánaered, az Elveszett mocsáron át követve nyomait, ahol sűrű árnyak gyülekeznek. Ha sikerül közöttük átvergődnie, és egyesíteni családját, talán az apja által rejtegetett titkokra is fény derül, és szembenézhet legmélyebb félelmeivel...  Lucy Strange legendákat és mágiákat ötvöző kalandregénye.

Fordította: Ruff Orsolya
Oldalak száma: 336
Megjelenés: 2022. február 15.
Korosztály: 10+
Ár: 2990 Ft


Serena Valentino: Minden gonoszok úrnője – A sötét tündér története

A jól ismert mesében mintha csak egy álom elevenedne meg: a kedves leány az erdőben összetalálkozik a jóképű herceggel. Ezt a történetet is sokan és sokféleképpen mesélték már. A leányról azonban mindig kiderül, hogy voltaképpen egy hercegnő, akit egy Sötét Tündér megátkozott, hogy egy rokkával megszúrja az ujját, s ettől örök álomra szenderüljön. S bár a három jó tündér igyekszik ezt megakadályozni, a hercegnőn beteljesedik az átok. Ám a jó végül diadalmaskodik: a leány szerelmese az igaz szerelem csókjával felébreszti a hercegnőt, majd boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Csakhogy ez mindössze a történet egyik fele. Mi a helyzet a Sötét Tündérrel, Demónával? Miért átkozza meg az ártatlan hercegnőt? Sokan próbálták már megfejteni az okát. Ez a történet is egy az idők során újra és újra elmeséltek közül. Egy mese szerelemről és árulásról, mágiáról és reményről. Ez Minden gonoszok úrnőjének története.

Fordította: Halmai Gergely
Sorozat: Disney - Villains
Oldalak száma: 264
Megjelenés: 2022. február 25.
Korosztály: 10+
Ár: 3490 Ft


Disney Nyuszik – Toppancs barátja

A nyuszi testvérek egy szép, nyári napon az erdőben játszanak, ahol Toppancs egy félénk sünibe botlik. Nagyon szeretne a barátja lenni, így a nap folyamán mindent megpróbál, hogy elnyerje az ismeretlen tüskés bizalmát. De vajon sikerül neki? Ha elolvasod ezt a bájos illusztrációkkal teli, szívmelengető történetet a barátságról, te is megtudod.

Sorozat: Disney Nyuszik
Oldalak száma: 32
Megjelenés: 2022. március 1.
Korosztály: 2+
Ár: 2290 Ft


Disney Nyuszik – Színezzünk Toppanccsal

Mennyi színeznivaló! Kövessük a kedves nyuszi család napját, játsszunk és törjük a fejünket Toppanccsal és barátaival! Koncentrációfejlesztő és kreatív foglalkoztató a kis ovisoknak.

Sorozat: Disney Nyuszik
Oldalak száma: 24
Megjelenés: 2022. március 1.
Korosztály: 2+
Ár: 1190 Ft